Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

01. 10. 2013.

Autor: K.Tričković

Bogat pozorišni program na početku sezone

Novu sezonu u požarevačkom Centru za kulturu otvara predstava za decu „Igorova čarobna šargarepa“ koja će biti izvedena u sredu, 02. oktobra u podne. Ova predstava nagoveštava bogat program koji Požarevljane očekuje tokom oktobra, a koji će biti ispunjen pozorišnim izvodjenjima profesionalnih i amaterskih pozorišta za publiku svih generacija.

U novom ruhu, redizajniranom i osveženom posle mnogo vremena, Centar za kuturu će ugostiti neke od najpoznatijih glumaca u Srbiji poput Ljiljane Blagojević i Milorada Mandića-Mande i reditelja kao što je Jug Radivojević.

Pored pozorišnih predstava, pripremljeni su i koncerti, filmske projekcije, ali i Slobodarske svečanosti u okviru kojih će premijerno biti prikazan ruski dokumentarni film o Čačalici. „Centar za kuturu je potpuno spreman da ispuni kulturne potrebe publike“, kaže direktor Dragi Ivić.

Uprkos tome što ima brojne literarne stvaraoce, Požarevac je jedan od retkih gradova u Srbiji koji nemaju svoj književni klub. Oni će ubuduće moći da se okupe pod okriljem  Književnog kluba „Braničevo“, čiji je svečani početak rada najavljen za 22. oktobar.

sre

02.10.

2013.

andra [neregistrovani] u 17:58

Dno dna

Tezga do tezge. Sramota tzv. intelektualaca urednika. I takav bezobrazno jadan Program integrisan u Programa oktobarskih sve;anosti. Tezgica plus ideologija do ... SPS. A sta i ocekivati od supleta gde seljaci kroje kulturnu politiku? Tesite se da i od goreg ima gore. Dolazi novembar sa kisama.

Odgovori
sre

02.10.

2013.

Amater [neregistrovani] u 12:41

Program je smesan

Kakav bogat program, pa ovo je tuga od programa da se zadovolji forma i gomila para koja odlazi neradnicima Centra za kulturu.
Osim ove predstave za decu, sve ostalo je najgore tezgarenje koje postoji. Predstave sa po 3-4 glumca FAVI teatra. Kakav knjizevni klub edicije Branicevo, zamajavanje za neopravdane tiraze nadobudnih tzv. pisaca. Rentirani SPS 3D bioskop dva puta mesecno. Jad i tuga od programa da bi se pokrile slobodarske svecanosti, pa i vi iz Booma preterasta.

Odgovori

Ostavi komentar