Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Petrović: Saradnja sa ministarstvima vidi se kroz ulaganja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

13. 01. 2011.

Petrović: Saradnja sa ministarstvima vidi se kroz ulaganja

Načelnik Braničevskog okruga Goran Petrović za Boom 93 kaže da je projekat izgradnje kanalizacije u Ljubičevu bitan za zaštitu kvaliteta vode u Požarevcu, ali i za dalji razvoj ovog dela grada za koji je pre skoro dve decenije planirano da preraste u rekreativno turistički kompleks.

Petrović ističe da je ministarstvo poljoprivrede koje je obezbedilo sredstav za izradu projekta fekalnog kolektora u Ljubičevu samo prošle godine u kapitalne projekte u Požarevcu uložilo preko tri miliona evra.

„Koliko je sredstava ušlo preko ministarstva poljoprivrede pokazuju dva velika projekta zaštite Starog Kostolca vrednog 117 miliona dinara i projekat regulacije Mlave koji vredi 2 miliona evra. Samo u toku 2010. imate sredstva od preko tri miliona evra za ova dva projekta. S druge strane pomoć vlade i ministarstva se ogleda i u sitnim projektima kakav je Ljubičevo".

Petrović je podsetio da je iz Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja samo krajem prošle godine Požarevcu odobreno preko 50 miliona dinara za podsticaje u gradjevinarstvu.

„Malo je pažnje posvećeno tome da je u okviru podsticaja građevinarstvu više od 50 miliona dinara odobreno za projekte izgradnje kolektora Knez Milošev venac i Zabela, kao i rekonstrrukciju fasade škole Dositej Obradović. Sva ta sredstva su velika i značajna".

On je istakao da se ne slaže sa pojedinim ocenama da komunikacija okruga sa ministarstvima nije dobra. „Takva saradnja rezultira dobijanjem potrebnih sredstava, ali da bi sredstva dobili moramo agilnije brže i bolje izrađivati projekte i aplicirati na vreme", zaključio je Petrović.

pet

14.01.

2011.

Miroslav Stevanovic [neregistrovani] u 19:15

Ljubicevac

Upravo tako poslednjih dvadeset godina se samo govori a niko nije zeleo da uradi kanalizaciju u Ljubicevu. Sve pohvale.Konacno se neko setio da resava ovo pitanje.

Odgovori

Ostavi komentar