Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

13. 01. 2011.

Politika da isplati optorašu 200.000 RSD

Viši sud u Požarevcu doneo je presudu kojom se A.D. Politika iz Beograda obavezuje da požarevačkom otporašu Momčilu Veljkoviću isplati 200.000 dinara na ime nematerijalne štete za povredu ugleda i časti.

Veljković je Politiku tužio zbog članka od 8.maja 2000.godine pod nazivom „članovi pronatovske organizacije ‘Otpor' nervno labilne osobe, poznate po krivičnim delima", u kojem je navedeno da je njemu na neuropsihijatrijskom odeljenju u Požarevcu određena šifra F-22 stalna sumanuta psihoza, kao i da je posle neuspešnog dokazivanja u političkim partijama postao blizak ekstremističkim organizacijama.

Tekst je objavljen nekoliko dana nakon napada Marka Miloševića i njegovih saradnika na trojicu članova Otpora u Požarevcu, među kojima je i Veljković.

Sud je odbio Veljkovićev zahtev da mu se na ime štete isplati 10 miliona dinara. On je rekao da je njegov pravni zastupnik uputio žalbu na presudu Apelacionom sudu. Veljković je nezadovoljan visinom presude jer su, prema istom osnovu, za pojedine političare i estradne ličnosti sudovi dosuđivali nekoliko puta više iznose.

sub

15.01.

2011.

Nesrecni gradjanin [neregistrovani] u 00:08

Ako je za vajdu dosta je !

Sta su Pozarevljani skrivili da punih 10 godina moraju da trpe ovu svojevrsnu torturu ! Dosta viseeeeeee! Muka je svima od te price ! Napravite anketu i videcete!!!

Odgovori
pet

14.01.

2011.

dragan [neregistrovani] u 10:54

sta reci!!

na koji nacin neki ljudi zive!

Odgovori

Ostavi komentar