Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

28. 08. 2013.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Organizacioni odbor predstavio konjičke igre

Svečano otvaranje LJKI u petak će početi pola sata ranije, od 18 časova, saopšteno je na konferenciji za novinare organizacionog odbora. Za otvaranje je novina što će biti priređen igrokaz, a saopšteno je i da angažovanje muzičara na trgu košta 2.980.000 dinara.

Ljubičevske konjičke igre u Požarevcu biće otvorene u petak od 18 časova. Pored tradicionalnog defilea, novina je da će ove godine biti priređen igrokaz, rekao je direktor Centra za kulturu Dragi Ivić.

On je dodao da će se u svečanoj povorci na defileu naći i pobednici prethodnih igara, te predsednici  organizacionih odbora.

Još nije izvesno ko će otvoriti igre od republičkih funkcionera. Upućen je poziv premijeru Ivici Dačiću i očekuje se odgovor. Ukoliko on ne bude u prilici da prisustvuje i ne odredi neko drugu osobu iz vlade, igre će otvoriti gradonačelnik, rečeno je danas.

Novinarima nije data precizna informacija koliko je koštala organizacija karnevala, ali je napomenuto da će mesec i po dana po okončanju igara biti podnet izveštaj o utrošku novca.

Što se tiče ostalih pratećih manifestacija koje se održavaju na centralnom gradskom trgu, za izbor izvođača bila je zadužena agencija „Pistaćo“ (Pistacio) iz Beograda. Za ovu namenu bilo je predviđeno 3,5 miliona dinara, ali je na kraju sve koštalo manje od 3 miliona, rekao je gradonačelnik Miomir Ilić. Otkrio je i da nastup Seke Aleksić po ugovoru košta 5.000 evra.

On je dodao da je agencija koja je angažovana, vršila izbor izvođača, prema njihovoj raspoloživosti. Ilić kaže da je njegova želja bila da za LJKI peva Zdravko Čolić, ali da to nije bilo izvodljivo.

 

Ono što međutim zbunjuje je izbor agencije koja je angažovana, s obzirom da prema podacima Agencije za privredne registre pomenuta agencija delatnost obavlja manje od mesec dana.

Što se tiče programa na hipodromu, ove godine očekuje se veliki broj gostiju iz inostranstva. Predsednik konjičkog društva Knez Mihailo, Saša Filipović rekao je da je za gostojuća grla obezbeđeno 80 bokseva, kao i da je hipodrom spreman za igre.

V.d. direktorka Turističke organizacije Davorka Mitrović rekla je kako su jubilarne 50.igre organizovane “mnogo bolje nego ranijih godina“.

Važna informacija za posetioce na hipodromu je da se parking kod stadiona Mladog radnika neće naplaćivati. Ulaz automobilima na hipodrom biće omogućen samo uz posebne propusnice.

čet

05.09.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 10:23

Zasto druze Miso ne izbacujete sve komentare,neke bojkotujete,sramota...

Odgovori
sre

04.09.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 14:48

Re:

To vam je isto kao sto dvadesetprvi vek pocinje 2001. a ne 2000. godine

Odgovori
uto

03.09.

2013.

Petarka [neregistrovani] u 14:57

Slabo računaš a još pitaš glupost

Odgovor nepismenom anonimususu na pitanje :

zašto na plakatu pored broja 50 piše i 1964-2013? znam li ja da računam?

Ako bi na prste brojao počeo bi sa 1964, pa 1965,1966,1967,.....i ovom 2013. godinom i shvatio da je to 50 godina.
2014 godine će se održati 51 godine.

dete se rodi te i te godine i sledeće godine puni prvu godinu života a MANIFESTACIJA POČINJE PRVE GODINE ( ova je započela 1964. godine). Dakle 1965 godine su održane DRUGE LJKI dok je dete rodjeno 1964 godine 1965 godine napunilo prvu godinu.

Računaj na prste-aha , zaboravih, nemša 50 prstiju nego samo 10 na rukama i 10 na nogama= 20 komaTa a zafalilo ti 30-tak pa ne umeš da sabereš ZAŠTO JE NA PLAKATU : 1964-2013=50 LJKI !

Odgovori
pet

30.08.

2013.

Seoska luda [neregistrovani] u 13:38

Karneval?

Da li su na fotografiji učesnici karnevala posle kiše? Super su svi, a naroćito mladić sa Miomirove desne strane i devojka sa njegove leve. I kakve veze sad sa doktorskom titulom ima onaj zli čika koji je mažnjavao lovu na šljunka svojevremeno, pitam ja vas? Nikakve.

Odgovori
pet

30.08.

2013.

vlada [neregistrovani] u 12:21

Re: neznas

nezas da racunas.trebas da prebrojis a ne da oduzimas

Odgovori
pet

30.08.

2013.

Mano Negra [neregistrovani] u 07:51

sjaj i beda kvazi-grada

zašto se već godinama za ove svirke, što idu svakog petka u centru, bina postavlja tako da gleda na kafiće prema pešačkoj zoni, tj prvenstveno cvetić i grad?!?
Da li je to normalno? Čisto nameštanje posla! Ljudi ne mogu ni da stanu ispred jer je mali prostor, postavljaju se još i šankovi i naplaćuje piće, a sve to plaćamo svi mi, građani, i oni koje koncerti zanimaju i oni koje ne...svi mi učestvujemo u tome da se zajedničkim parama pune džepovi pojedinaca.. Šta je objašnjenje? Nema drugog mesta u gradu gde može da se postavi bina? Daj, nemoj da se lažemo..
a svi ćute, kao zaliveni - kako jadno...

Odgovori
pet

30.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 07:28

Re:

''Prvo upropaste leto Pozarevljanima jer se nista ne desava u gradu! '' (Đura, rgistrovani )

Odgovori
pet

30.08.

2013.

Radovanovic [neregistrovani] u 01:50

Re:

Davorka je preko lazne agencije izabrala izvodjace bez javne nabavke!To je krivicno delo i treba da odgovara!

Odgovori
pet

30.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 01:40

Re:

SPS neka izbaci URS iz vlasti,ova gospodjica,Davorka ih obruka.A SNS neka izbaci SPS iz vlasti!

Odgovori
pet

30.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 00:18

Istraga

Ovu činjenicu - da je organizaciju sprovodila agencija koja je osnovana pre mesec dana treba prijaviti Agenciji za borbu protiv korupcije (što ću i lično uraditi) i ostalim nevladinim agencijama (Transparentnost, Pištaljka i sl.), kako bi se istražila veza. Jer je činjenica da ovde postoji neka zloupotreba...

Odgovori
čet

29.08.

2013.

djura [neregistrovani] u 22:02

Prvo upropaste leto Pozarevljanima jer se nista ne desava u gradu! A onda potrose sve pare na ovakve stvari i jos se hvale kako su organizovali super LJKI

Odgovori
čet

29.08.

2013.

lola [neregistrovani] u 18:25

sramota za nas grad.nikad bednije i gluplje organizacije svega nisam videla.gubite se bre iz fotelja dajte nekom ko je sposoban i kreativniji za ovaj posao...sram vas bilo

Odgovori
čet

29.08.

2013.

yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyanonymous [neregistrovani] u 14:08

Rljkie:

kum iz Londona organizuje LJKI

Odgovori
čet

29.08.

2013.

Mirjana 78 [neregistrovani] u 13:26

Bruka nasa

-Ovo više prevazilazai svaku sramotu za naš odavno urušeni jadni grad. Gospođo Davorka nemojte sami da hvalospevišete organizaaciju i uspešnost LJKI to treba od sugrađana da čujete pa tek onda da smatrate nekim uspehom. Kako Vas sve od reda u odboru nije sramota za ovolikom brukom od pompe oko LJKI a nezna se gde je veće rasulo u ovom gradu.Trba Vam Zdravko Čolić a ni centar nam ne liči ni našta, pa bi ste još i premijera Dačića da vam otvara igre. Strašno kakav kadar imamo, mada sami pgled na sve ove "teleće" face govore o tome. Trba Vama doći Aleksandar Vučić da vam otvori igre, mada jadan čovek ne zna gde će pre u ovoj rasulo državi pa da vam kaže gospodo draga da u ovakvom haosu i bezparici gde vas svaki drugi sugrađanin psuje za ovakve bahanalije i rasipanje sredstava da LJKI mogu tarjati dva dana shodno trdiciji i aktuelnoj situciji. A novac pametno trsirati u nešto što bi se videlo.Da ne nabrajam ne bi stalo a može se u nedogled nabrajati koliko smo rasulo od grda.SRAM VAS BILO, ako vi uopšte i znate za termin SRAM.

Odgovori
čet

29.08.

2013.

Ljubica [neregistrovani] u 13:24

BRUKA

Šta vi radite?!?!??! Sramota! Dokle više?!?!?

Vlasnik Agencije za poslovne aktivnosti je Milan Pištanac, preduzetnik (1966), početak obavljanja delatnosti 31.07.2013.
Delatnost - Ostale aktivnosti, podrška poslovanju.
Agencija je otvorila racun u Poštanskoj štedionici 02.08.2013. Taman na vreme da neko uzme novac!!!

Kakva podrška? Kome podrška? Sa kim u dogovoru?!?!?

Ko se pravi da ovo ne vidi?!?!?

Odgovori
čet

29.08.

2013.

ajd ZAVIDNICI [neregistrovani] u 09:19

podrska mladim ljudima

Da se ne lazemo, LJK je bacanje para 23 miliona spiskati na opste narodno veselje mozda je bilo in u vreme Tita ali danas nastaviti sa tim trendom je bez mozga. LJKI je manifestacija koja treba 2 dana da treja maksimum 3 a ne 10 i da se na sve to da toloko novca da te bude sramota sto zivis u ovom gradu. Posecenost svih manifestacija do LJKI je veoma mala racunajuci i Karnevale tako da je novac definitivno uludo potrosen. Davorka tu nije kriva ne moze se protiv vremena a i mlada je treba je podrzati a ne odmah lincovati, sta hocete da vam vecito sede prazne glave vode politiku i grad.

Odgovori
čet

29.08.

2013.

Marko Kraljević [neregistrovani] u 08:43

Zdravko-na-brzaka

Čekaj sad malo, ako su već date tolike pare nekoj jučeosnovanoj agenciji Kikiriki, zašto ovi mudraci zasedaju? Bolje da idu po parku kao dodole, nebi li ova kiša prestala (obzirom kakvi su baksuzi, verovatno se dobija kontra-efekat). Ja ovo ne pamtim da je ovoliko dana bilo kišno za LJKI! Nego, da se vratim na temu.. Zašto ovi magovi organizacije i drpancije zasedaju? Da bi pomerili početak defilea za pola sata? Ili da bi uzeli dnevnice? Koji je opis posla ove agencije Kikiriki? Koje reference imaju ako rade nepunih mesec dana? Kako u javnom pozivu nije bio preduslov da imaju bar 3-5 godina iskustva u organizovanju sličnih događaja? Ako su oni fizički osnovani pre par nedelja, pa onda su tada i počeli da traže izvođače!!! A Mića hteo Zdravka Čolića!!! BUAHAHAHAHAHA pa Zdravka rezervišu po 6 meseci unapred, čoveče! On sada zna za neredne 3 Nove godine gde nastupa! A vi mislili da ga nahvatate na brzaka! E pa strašno...

Odgovori
čet

29.08.

2013.

AGENCIJA SIS [neregistrovani] u 08:26

ŽENA PROLUPALA

Ma žena prolupala. Ova organizacija i ranije godine ne mogu da se porede. Oni do pre 15 dana nisu znali ni program koji će da bude. Nisu raspisali javne nabavke na vreme pa im bina postavljena nezakonito. Nisu raspisali ni javnu nabavku za agenciju koja radi mesec dana tako da će tu neko, kako ja vidim, da naj..e. Verovatno dotična gospođica koja se hvali, jer će crveni da je puste niz vodu kada njihova guzica bude ugrožena...

Odgovori
čet

29.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 02:49

LJKI

Ljubilarne najgore LJKI! Volim kad se politicari spredaju. Nisu oni krivi sto ih narod bira. Ovo je dokaz da za neke stvari definitivno treba imati skole, a ne da budes doskolovan menaGer ili da imas diplomu sumarskog fakulteta a da se bavis organizacijom. Jadni samo oni koju se sad u grobu prevrci jer su gradili i stvarali ovakvu manifestaciju koja umesto da bude jedan od vodecih brendova Srbije ovako nazaduje!

Odgovori
čet

29.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 00:49

Pozarevac = Laza Lazarevic !!!

Boze me sacuvaj kada ova xxxxx vodi glavnu rec. Davorka? Ljudi moji sta je sa mozgom? Pa zar zaista u gradu nema boljih kadrova? Ah da,ja se izvinjavam,ona je u politici.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije