Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

28. 08. 2013.

Autor: 1 Izvor: PU Požarevac

Unapređenje bezbednosti učenika

Na inicijativu Policijske uprave u Požarevcu danas je održan sastanak sa predstavnicima Školske uprave i direktorima osnovnih i srednjih škola Braničevskog okruga na temu „Unapređenje bezbednosti učenika i škola“, saopštila je policija.

Cilj sastanka je bio da se uz osvrt  na stanje bezbednosti u školama u prošloj školskoj godini, sagledaju zajednički realizovane aktivnosti  sa školama i definišu potencijalni  bezbednosni rizici i prioriteti za unapređenje bezbednosti učenika i škola u narednoj školskoj godini.

Jedan od prioritetnih zadataka na početku školske godine biće podizanje bezbednosti učenika u saobraćaju  sa posebnim osvrtom na đake koji prvi put polaze u školu.

Na početku kao i tokom nove školske godine u saradnji sa ministarstvom prosvete, školama i drugim institucijama i subjektima biće organizovanja predavanja na teme bezbednosti učenika i škola: o saobraćaju, štetnosti korišćenja alkohola i drugih opojnih sredstava, trgovine ljudima i drugim oblicima maloletničke delikvencije.

Takođe, na sastanku je dogovoreno da se Projekat „Školski policajac“ još više unapredi a rad „školskih policajaca“ i drugih linija rada u policiji koje se angažuju na bezbednosti učenika i škola podigne na još viši nivo.

S obzirom da se sa početkom nove školske godine na putevima i u ulicama u naseljenim mestima, posebno u blizini škola očekuje znatno intenzivnije odvijanje saobraćaja motornih vozila i pešaka, policija vozačima preporučuje oprezniju vožnju, naročito na saobraćajnicama u blizini škola gde se đaci najčešće kreću i zadržavaju.

sre

28.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 20:39

Moj komentar se odnosio na "Оtvoreno pismo radnika Toplifikacije", a namerno je ovde objavljen.

Odgovori
sre

28.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 15:54

sada je Boom93 zaista preterao prešao granicu.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije