Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

27. 08. 2013. Smederevo

Autor: 2 Izvor: Novosti

Virtuelna šetnja kroz smederevsku tvrđavu

Poslednja srednjovekovna prestonica srpske države uskoro će dobiti zasluženo mesto i na internetu.

Poslednja srednjovekovna prestonica srpske države uskoro će dobiti zasluženo mesto i na internetu. Novim projektom smederevskog muzeja "Virtuelna šetnja kroz smederevsku tvrđavu", koji će biti realizovan do kraja godine, predviđen je dvojezični vebsajt koji će posetiocima interneta ponuditi virtuelnu šetnju sa panoramskim razgledanjem, kao i nove interpretacije najvažnijih segmenata ove monumentalne građevine.

Vebsajt će imati i edukativnu i turističku dimenziju. Na 40 info-tačaka biće dostupne informacije o važnijim segmentima tvrđave, najvažnijim turističkim resursima, i u tom smislu će omogućiti direktne kontakte posetiocima sa ustanovama koje se staraju o kulturnom nasleđu Smedereva.

Projekat finansira švedska nezavisna organizacije za očuvanje kulturnog nasleđa u okviru granta koji se realizuje u sklopu podrške muzejima na Zapadnom Balkanu kroz projekat Muzeja u Smederevu je jedan od 11 projekata iz četiri zemlje Zapadnog Balkana koji će biti finansiran.

Autor projekta je Miroslav Lazić, istoričar, kustos Muzeja u Smederevu. Institucionalni partneri Muzeja u realizaciji projekta su Turistička organizacija Smedereva i Regionalni zavod za zaštitu spomenika kulture Smederevo.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije