Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

21. 08. 2013.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93, Mondo, Beta

Bez dokaza da su sumnjivim novcem kupovana preduzeća

Uprava za sprečavanje pranja novca Srbije nije utvrdila da su sumnjivim novcem pokojnog ruskog biznismena Borisa Berezovskog kupovane firme u Srbiji, među kojima je i Bambi iz Požarevca.

"U okviru provera transakcija Salforda u Srbiji, imali smo posredna saznanja o vlasništvu Berezovskog u tom investicionom fondu, ali ta saznanja nisu dokazana", rekao je direktor Uprave Aleksandar Vujačić.

Salford je u Srbiji, preko Denjub fuds grupe BV i Clates holdinga BV iz Amsterdama, vlasnik nekoliko kompanija.

Požarevački Koncern zdrave hrane „Bambi“ je sredinom 2004. postao deo Danube Foods grupe kojom je upravljao investicioni fond  Salford. Krajem 2006. „Bambiju“ se pripojila konditorska  kompanija Banat iz Vršca, kada je prerastao u Koncern "Bambi-Banat" AD sa sedištem u Beogradu i radnim jedinicama u Požarevcu, Vršcu i Braničevu.

Apelacioni sud Srbije danas je saopštio da je Glavno tužilaštvo Ruske Federacije u oktobru prošle godine od Srbije tražio zabranu raspolaganja imovinom Denjub fuds grupe BV i Clates holdinga BV, zbog sumnje da se radi o imovini stečenoj krivičnim delima za koja je Berezovski optužen u Rusiji.

Viši sud u Beogradu je 11. jula ove godine zabranio Denjub fuds grupi BV i Clates holdingu BV otuđenje i opterećenje njihovih udela u kompanijama u Srbiji - Bambi Banat, Zabavni park za decu i omladinu Bambi park, Imlek, Mlekara Subotica, Knjaz Miloš, Knjaz Miloš-Natura, Belosavac 2001. i Sekopak.

Tu odluku je 14. avgusta poništio Apelacioni sud i vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, s obrazložnjem da nije dokazana vlasnička povezanost Berezovskog i kompanija u Srbiji.

Nema komentara.

Ostavi komentar