Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

21. 08. 2013.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Zatvoreni bazen u Požarevcu?

Požarevac bi trebalo da dobije zatvoreni bazen? U gradskoj upravi pokrenut je postupak za izgradnju objekta koji bi trebalo da se nalazi između hale i otvorenog bazena, rekao je Boom 93 direktor Sportskog centra Nenad Mitić.

Mitić nije precizirao kada bi projekat mogao da se realizuje, ali je naveo da se prikupljaju dozvole i saglasnosti za izgradnju zatvorenog bazena.

Izgradnja ovakvog objekta više od decenije jedna je od tema koja se pokretala tokom izbornih kampanja političkih stranaka. Svakog oktobra na međunarodni dan dece, gradonačelnici su dobijali povelju sa zahtevima najmlađih u gradu, gde je jedna od nezaobilaznih stavki bila izgradnja zatvorenog bazena. Aktivirala se i nekolicina mladih Požarevljana koja je početkom ove godine za samo mesec i po dana sakupila oko 2.000 potpisa za izgradnju bazena.

Po ovom pitanju proteklih godina nije mnogo urađeno. Postoji idejni projekat, a do izgradnje bi trebalo obezbediti i novac.

Što se tiče otvorenog bazena, on bi ove sezone trebalo da radi do 8.septembra. Da li će bazen i nakon ovog datuma nastaviti da prima posetioce, zavisi od vremenskih prilika. Dan ranije biče organizovano školsko i otvoreno prvenstvo u plivanju. U najavi je i osnivanje vaterpolo kluba.

Novina je da će od subote biti uveden automatski sistem prilikom posete bazenu. Biće izdavane nove dnevne ulaznice sa bar kodom, dok će vlasnici ostalih karata za više ulaza dobiti nove sa mikročipom. One će moći da se dopunjuju, a koristiće se i naredne sezone. Razmatra se mogućnost uvođenja kupovine na samom bazenu preko ovih kartica.

One sadrže osnovne podatke o vlasniku, kao i fotografiju, tako da će biti sprečena mogućnost zloupotreba.

ned

01.09.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 22:46

Radujemo se bazenu jer je to potreba. Iz ugla terapeuta , gledano, deca sa deformitetima na kicmenom stubu bila bi veoma zahvalna na tom poduhvatu jer su im te vezbe od preke potrebe.Takodje se radujemo bazenu jer bi u slucaju njegovog postojanja verovatno bilo UMETNICKO PLIVANJE i to je veoma lep i zanimljiv sport srecni smo da cujemo vest da se bazen zatvori.

Odgovori
pet

30.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 15:42

Zatvoreni bazen je ovom ,,gradu'' izuzetno potreban vec godinama unazad , bez ikakve dilemei raspava . Eee ' sada cena ulaznice ce u uvakvoj besparici biti uvek puna raznih komentara , ali podrska za izgradnju neka bude jaka a o ceni kada bazen bude izgradjen . Neka gradjani vide neki pomak unapred a usput Kucevo ima ,i treba da ima , vec odavno ovakav bazen . Neka se bazen prvo izgradi , o ostlom cemo kasnije . Pocetak tanzicije , grad - kulovgrad -grad .

Odgovori
pon

26.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 23:46

man ovi ako ga ne naprave

Odgovori
sub

24.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 14:53

Re:

A sezonska karta nosi obelezja iz 1900 i neke godine, bruke jedne,

Odgovori
pet

23.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 08:33

Re:

Sto nisi kupio sezonsku ulaznicu kao ja pa da ulazis kad hoćes.Mene jedan dan za ovu sezonu kosta ispod 100 dinara a mozes da ulazis vise puta u toku dana.
Za takve kao sto si ti i ne treba zatvoreni bazen.

Odgovori
čet

22.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 17:54

POZAREVLJANI

Ama bre strasni smo mi Pozarevljani. Kad god se pojavi neka dobra ideja tu je mnogo kriticara. Pa dajte malo podrske ljudima koji imaju dobru volju da nesto urade. Imate moju veliku podrsku. Samo napred.
Plivac.

Odgovori
čet

22.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 14:03

KAD BUDE BIĆE!

Mislim da je gradu veličine Požarevca neophodno da ima ovakav kapitalni sportski objekat i ne vidim da je neki veliki problem da se izgradi pošto lokacije postoje a novac se može naći ako se uzme u obzir našta se sve ranije bacao. Veći problem je kako će se taj objekat kasnije održavati i koristiti. Ovde se ne radi o objektu tipa “Zabavni Akva Park”, koji ako se dobro osmisli može funkcionisati na komercijalnoj osnovi već o bazičnom sportskom objektu koji mora biti pristupačan svima po simboličnim cenama i nikako se ne može finansirati od ulaznica jer će onda zvrjati prazan i neiskorišćen. Ako ne bude u funkciji građanima 16 sati dnevno, 365 dana u godini, onda ga nema smisla ni graditi. U celu priču treba uključiti osim grada i Ministarstva prosvete, zdravlja, vojsku, privredu, sportske organizacije itd. Svi ovi činioci treba sutra da učestvuju u finansiranju i korišćenju ovakvog objekta koji treba da promeni svest celog stanovništva a naročito mladih o fizičkoj kulturi i zdravstvenoj prevenciji, tako da se ubuduće ne dešava kao ovih dana da usred leta kada temperatura padne samo malo ispod 30 stepeni otvoreni bazen zvrji prazan sa svega nekoliko kupača.

Odgovori
čet

22.08.

2013.

Radovan [neregistrovani] u 06:37

Ma da, koji put od 95. godine? Verovatnije je da će opet napraviti još jedan teren za fudbal ili mali fudbal...

Odgovori
sre

21.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 19:39

ZA

Odgovorno tvrdim da nam je zatvoren bazen neophoda ali neophone su nam i atletska staza i gimnasticka sala.
Podrska projektu.

Odgovori
sre

21.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 18:07

katastrofa!i ako naprave ulaz ce biti 500 dinara,da bi kao i sada na gradskom ,zene i deca lokalnih politicara mogli da se rashlade gratis,jer su im ugledni muzevi ,tj.ocevi nabavili godisnje propusnice sa kojima oni ulaze i izlaze sa bazena kad im se cefne,dok ja placam 200 dinara pre i isto toliko posle podne.SRAMOTA

Odgovori
sre

21.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 15:34

Re:

BAS TAKOO

Odgovori
sre

21.08.

2013.

Igor Zivkovic [neregistrovani] u 14:57

Glupi ste

Odgovori
sre

21.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 14:36

Prvo sredite grad slepci, novu halu napravite...a ne da presipate iz supljeg u prazno i da se tali svaka vlast. Sto niste pohapsili Kodeks cerke i ostale sto su procerdali 3 bazena!

Odgovori
sre

21.08.

2013.

Ciga [neregistrovani] u 14:18

Zatvoren-otvoren

Pita novinar cigu:"Cigo,sta ti mislis o zatvorenim bazenima?"CIGA:"Paaaa,mislim da treba da ih otvore,da se ljudi kupaju:"....
Toliko o zatvaranju...:-)

Odgovori
sre

21.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 14:14

NISTA

Ovo je samo prazna prica,kao i uvek,nista nece da bude od toga

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije