Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

21. 08. 2013.

Autor: J. P. Izvor: Boom 93

Prodaju zlato da otplate dugovanja

Zbog nezaposlenosti i krize, građani pribegavaju različitim metodama kako da dođu do novca. Mnogi prodajom zlatnog nakita reše trenutne finansijske probleme.

Prodavci u požarevačkim zlatarama kažu da takvih primera ima, međutim ove godine ih je ređe nego u istom periodu lane.

Ranije su uglavnom penzioneri prodavali nakit , a sada zlato donose i mlađe generacije, ističe jedan od trgovaca požarevačke zlatare .

Cene otkupa zlata su približne u većini  zlatara u gradu. Za gram zlata od 14 karata otkupljivači plaćaju 15 evra. Gram zlata od 18 karata staje oko 20 evra. A dvadesetdvokaratno između 23 i 25 evra. Cene su ove godine niže za oko 3% u odnosu na prošlu godinu.

Ima primera da neko donese i dukat. Cena otkupa zavisi od toga da li je dukat bušen pa je i cena za oko 10% niža. Vlasnik dukata može da dobije između 85-100 evra. Cena srebra je nešto jeftinija.

Građani zlato prodaju da bi platili ratu kredita, vratili dugove ili podmirili nagomilane račune, kažu prodavci. Prilikom kupovine, zlatari obavezno traže ličnu kartu. Prodavac pamti da mu je čak i ponuđeno da otkupi i zlatan zub. Građani prodaju i rasparene komade i novi nakit, govore prodavci.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije