Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

20. 08. 2013.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Do 30 kubika besplatno za Klenovnik i Stari Kostolac

TE KO Kostolac će izmirivati potrošnju do 30 kubika vode za potrošače u Klenovniku i Starom Kostolcu, a Vodovod u Kostolcu danas je pozvao građane u ovim selima da potpišu korisničke ugovore i time steknu pravo na refundaciju potrošnje.

Upravnik radne jedinice Vodovoda u Kostolcu, Zoran Marković kaže da je reč o naseljima koja su pod direktnim uticajem funkcionisanja energetskog kompleksa, kao i da će samo ukoliko zaključe ugovor potrošači moći da koriste ovu pogodnost.

Većih problema u isporuci vode za piće u Kostolcu i delu okolnih sela ovog leta nije bilo, istakao je Marković. On je pozvao građane da racionalno troše vodu i dodao da je ona  ispravna za piće.

Nova fabrika vode u Drmnu dobila je deo dozvola za rad. Marković očekuje da će u najskorije vreme biti puštena u funkciju. On je podsetio da se ovim izvorištem dobija novih 40 litara u sekundi zdrave pijače vode koja će pre svega biti usmerena na selo Drmno, Viminacijum i kinesko radničko naselje.

To nije mala količina, s obzirom da se u špicevima sa kostolačkog izvorišta u sistem šalje do 120 litara u sekundi.

Najveći problem Vodovoda u Kostolcu je nekontrolisana potrošnja vode u selu Drmno, gde TE KO Kostolac podmiruje celokupan mesečni utrošak za domaćinstva. Vodovod u ovom selu ne može da ograniči potrošnju zbog same koncepcije sistema snabdevanja vodom, rekao je Marković.

Upravnik Vodovoda je apelovao na stanovnike ovog sela da za sanitarne potrebe i zalivanje bašti koriste vodu iz individualnih bunara.

čet

22.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 09:33

neobavesten

Ste bunis kada u kostolackim elektranama radi vise od 50%pozarevljana,a u drmskoj skoro 90%.

Odgovori
sre

21.08.

2013.

inspektor [neregistrovani] u 12:19

Zdrava voda u Kostolcu???

Ko je sad ovaj? Izgleda Valjarevicu dojadilo da ga prozivaju pa ubacuje drugi esalon. Nije mi samo jasno kako ovaj gospodin moze da izjavi da je voda ispravna za pice, kada svi znamo da je neispravna zbog prisustva mangana u velikim kolicinama i kad je zvanicno zabranjeno da se pije voda u Kostolcu? Da li bi konacno neko trebao da snosi posledice za davanje laznih izjava?

Odgovori
sre

21.08.

2013.

Mano Negra [neregistrovani] u 08:00

kisela voda..

Ma i kiselu vodu im uvedite da ide iz česme.. Mi ostali smo kao mnoooogo udaljeniji od elektrana, pepelišta, jalovišta, klizišta i svih ostalih n-išta koja ostaju iza TE KO. Sve to košava raznosi po svima nama i još i dalje. Ali neka bude, nije problem, ljudi su stvarno ugroženi. Mene boli što ovi (ne)radnici koji su preko raznih veza uspeli da se zaposle u svim tim firmama (a koje ustvari mi plaćamo), ništa ne rade, imaju plate NENORMALNE za uslove u kojima se nalazi ova država, a ponašaju se kao da su Bogomdani. Pored toga krade ko šta i koliko stigne, nafta, ugalj, delovi, gume... A to opet sve mi bre plaćamo!!! Pa jesmo mi više blesavi da to sve finansiramo, tuđe abnormalne plate dok država prezadužena grca, a ostatak građana nema za hleb! Radnik sa srednjom školom u elektrani ima veću platu nego nastavnik ili učitelj, a skoro kao lekar! Zašto? Kako? Čime je on to zaslužio?

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije