Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

20. 08. 2013.

Autor: J. P. Izvor: Boom 93

Nema prekobrojnih prosvetara u Požarevcu

U školama Braničevskog i Podunavskog okruga u toku su pripreme za početak nastave, ali se rešavaju i problemi tehnoloških viškova medju prosvetarima. U Požarevcu za sada ne postoje tehnološki viškovi.

Kako saznajemo , u Požarevcu nema tehnoloških viškova, čak ima i potrebe za 5 učitelja u nižim razredima. Problem je sa nastavnim kadrom Podunavsksg okruga.

U tom okrugu je 6 učitelja koji su tehnološki viškovi , rekao nam je predsednik sindikata obrazovanja Požarevac Miloš Mijatović.

Kada je reč o srednjim školama, problem je sa kostolačkim odeljenjem u kome fale učenici. Ukoliko se tokom ove nedelje odeljenje ne bude popunilo, moguće je da će neki nastavnici poneti status tehnološkog viška, rekao je Mijatović.

Učenici koji imaju negativne ocene iz pojedinih predmeta, uskoro će imati priliku da izadju na avgustovski ispit.

Sindikati prosvetnih radnika, posebno Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, u junu je prema Ministarstvu prosvete uputila nekoliko zahteva medju kojima je bilo i formiranje odeljenja sa manjim brojem đaka, kako bi sačuvala radna mesta za kolege koji ostaju bez fonda časova.

Jedan od zahteva odnosio se i na to da srednja škola postane obavezna.

Ipak, ove godine u Srbiji je manji broj đaka i u osnovnim i srednjim školama.

sre

21.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 10:31

prosvetara nema,ali zato je preposteni radikalski direktor vrtica juce upisao pedesetoro nove dece mimo onih koji su do sada primljeni,takodje preko veze

Odgovori
uto

20.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 21:01

Znam 6 profesora sa ispunjenim uslovom za penziju,koju oni ne zele,i sad se tuku sa direktorima kako ostati,pa stoga ide ova recenica fale nam djaci

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije