Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

23. 07. 2013.

Autor: J. Petković Izvor: Boom 93, Telegraf

Lažno se predstavljaju kao Romi

Kako bi se lakše upisali na fakultete i srednje škole i izbegli plaćanje školarine, na stotine mladih u Srbiji lažiraju da su pripadnici Romske nacionalnosti.

Iz Romskog edukativnog centra u Požarevcu, kažu da su ove godine imali oko 26 prijava za upis u srednje škole i 12 za upis na fakultete. Do sada nisu evidentirane nikakve zloupotrebe, rekli su za Boom 93. 

Kada se izjasne kao Romi, kandidati dobijaju pravo da se, nakon polaganja prijemnog ispita, upišu na budžet. Dva odsto od ukupnog broja mesta na nekom fakultetu predviđeno je za pripadnike nacionalnih manjina i osobe sa invaliditetom.

Da bi se neko smatrao pripadnikom romske nacionalne manjine,  treba da se u opštini u kojoj živi prijavi u poseban birački spisak. Taj dokument se donosi Romskom centru Braničevskog okruga koji ga prosleđuje Nacionalnom savetu Roma.

Generalni sekretar Romskog edukativnog centra Braničevskog okruga Vladimir Petrović, rekao je da ne proveravaju dokumentaciju koja im se dostavlja.

Predsednik Nacionalnog saveta Roma Vitomir Mihajlović  najavljuje da će protiv nekih lica podneti krivične prijave zbog zloupotrebe prilikom upisa na fakultete, prenosi Telegraf.

uto

23.07.

2013.

Dzipsi [neregistrovani] u 23:00

Milione je rmski edukacioni centar inkasirao od nas Srbi kojima treba da su Romi dok se ne upisu, ne zavrsu i ne zaposle se. Pitajte Mikicu V. ako ne verujete!

Odgovori
uto

23.07.

2013.

Rade [neregistrovani] u 15:44

Oprem dobro

Ko može da kazni nekog što se oseća kao Rom ili koja već je nacionalnost u pitanju?

Odgovori
uto

23.07.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 14:50

ha ha ha
platiš predsedniku udruženja neku kintu i upišeš se gde god hoćeš..
naučeni da lažu uspevaju uvek u Srbiji zemlji prevara i laži.
Braćo cigani svaka čast

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije