Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

22. 07. 2013.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Kroz Lenjinovu do Velibora Vasovića

Ulice bez imena u Požarevcu i okolini nedavno su odlukom skupštine dobile nazive. Požarevac je jedan od retkih gradova u Srbiji koji još uvek nije raskinuo sa ideološkim nazivima trgova i saobraćajnica.

Nedavno su Požarevljani dobili Dušmanićevu i Vajfertovu ulicu. To mnogi i ne znaju jer je grad postavljanje novih tabli sa nazivima odložio za neki drugu priliku. Od stare tabli u centru grada mnoge su odavno nečitljive, a na njima se još uvek nalaze Lenjin, davno izgubljeno bratstvo i jedinstvo, datumi iz novije istorije koji više nemaju bilo kakav značaj (28.marta).

Imena poznatih Požarevljana Milivoja Živanovića, Živke Matić, Milene Pavlović Barilli jednog dana trebalo bi da se pojave na tablama u centru grada.

Pitanje je koliko su dobra neka rešenja koja su, u ionako usporenom i netransparentnom postupku, do sada usvojena i koliko će se odomaćiti kod građana.

Tako je Velibor Vasović nedavno dobio trg, tačnije kružni tok na Bulevaru.

Niko ne zna da li je razmatrana neka druga opcija, osim da su u lokalnom LDP-u predlagali da trg pripadne Zoranu Đinđiću.

U anketi sajta Boom 93 pre više od godinu dana, Vasović je bio tek četvrti izbor posetilaca na internetu.

Ispred njega, bili su Đinđić, Milivoje Živanović i Milan Mladenović. Pitanje je i koliko će se novi naziv odomaćiti kod ljudi koji zakazuju sastanke i ugovaraju poslove na Bulevaru, koji taj naziv nosi od pamtiveka.

sre

31.07.

2013.

Komunisti, ovi, oni... [neregistrovani] u 17:46

Imena ulica

Imena ulica i trgova je nekakva komisija za ove poslove predlozila pre jedno godinu, dve. Medjutim, vlasti ne haju za ove predloge. I dalje je Davidovićeva ulica ulica Bojane Prvulović, a Župska je i dalje ulica Veljka Vlahovića. Ima još gomila primera. Ali, kako ste glasali tako ste i dobili. Uživajte.

Odgovori
pon

22.07.

2013.

Prijatno iznenadjen [neregistrovani] u 23:30

Ne mogu se nacuditi da su ovako dobar naziv trgu na Bulevaru dali ovi nasi. Velibor Vasovic, licnost vredna svakog postovanja.

Odgovori
pon

22.07.

2013.

Miroslav Stanković Čunak [neregistrovani] u 22:58

Ulica Milivoja Živanovića već postoji

poštovani, mnogi Požarevljani, pa ni Vi, izgleda, ne znate da u Požarevcu postoji ulica "Milivoja Živanovića".
Nalazi se na Lučičkom putu ( tzv ulici 27 aprila) sa leve strane, ispred marketa Dendić.
Ulica je dobila ime pre 20-tak godina.
Lepo bi bilo da se više ne manipuliše da li Milivoje ima ulicu-IMA JE, POSTOJI A ŠTO JE DATO IME BAŠ MALOJ ULICI, NA OBODU GRADA JE NEKO DRUGO PITANJE.

Odgovori
pon

22.07.

2013.

Љубо [neregistrovani] u 16:42

Питљиви

Боље да се зове Трг Комуналне полиције!

Odgovori
pon

22.07.

2013.

Goran P [neregistrovani] u 13:55

Komunisti

Ulica Milivoja Zivanovica postoji na Lucickom putu sto je sramota jer u centru imamo Lenjinovu. Milene Pavlovic Barili treba da bude Tabacka a kruzni tok umesto Trg oslobodjenja da vrati svoj prvobitni naziv Kraljev trg, al na zalost komunisti to nece nikad uraditi oni istoriju racunaju od 1945. Zato ovako i propadamo kao grad.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije