Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

05. 01. 2011.

Bojoviću umanjena kazna

Veće apelacionog suda preinačilo je prvostepenu presudu Višeg suda u Požarevcu kojom je Dušan Bojović iz Požarevca osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Nenada Milovanovića iz Kamijeva. Bojoviću je kazna umanjena na 20 godina zatvora.

Njegov advokat Slobodan Cvetanović rekao je Boom 93 da je delimično zadovoljan rešenjem Apelacionog suda koje je dobio krajem decembra i dodao da će potražiti vanredne pravne lekove. Iako je kazna umanjena za 15 godina, smatramo da se u ovom slučaju radi o nužnoj samoodbrani, kazao je on.

Bojović je ubistvo počinio u kafani "Srpska kruna" kod Velikog Gradišta, 27.marta 2007.godine oko pet časova izjutra, pucajući na Milovanovića posle svađe. Milovanović je pogođen sa dva metka u telo i jednim u glavu, ispaljenim iz pištolja CZ-M57 kalibra 7,62 milimetra, za koji Bojović nije imao dozvolu, i odmah je preminuo.

Prethodno se u svađu između Bojovića i Milovanovića umešao i vlasnik "Srpske krune" Dušan Obretković, koji je na Bojovića potegao sekiru, nanevši mu lakše telesne povrede po rukama i nogama, kao i njegov sin Predrag Obretković, koji je pucao u vazduh iz pištolja "mauzer", kalibra 6,35 milimetara, za koji nije posedovao dozvolu.

Nema komentara.

Ostavi komentar