Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

04. 06. 2013.

Autor: U.Urošević Izvor: B92, Tanjug, Boom 93

Za sada bez opasnosti od poplava

Srbiji za sada ne preti opasnost od izlivanja velikih reka. Međutim, očekuje se da će uskoro u Srbiju stići poplavni talas na Dunavu. Na teritoriji koju pokriva grad Požarevac problema bi moglo da bude u donjem toku Mlave kod ušća u Dunav.

Zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Đorđe Babić je rekao da neke zemlje u slivu Dunava kao što su Austrija, Slovačka, Češka i Nemačka već imaju probleme s poplavama i da se očekuje da će taj poplavni talas stići u Srbiju tek 5. ili 6. juna i narednih dana, ali da se ne očekuju veće poplave, ni da će izazvati veće probleme.

Zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a je rekao da se prati situacija koja zavisi od toga koliko će biti padavina i u Srbiji i da bi moglo da se dogodi da bude bujičnih poplava zbog velike količine padavina u narednih nekoliko dana.

Vodostaji na Dunavu će biti u većem porastu narednih osam dana, sa prevazilaženjem granica redovne odbrane od poplava, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod. Taj talas bi trebalo da stigne do područja grada Požarevca nakon 10.juna.

Problem kod Starog Kostolca bi mogao da se pojavi usled nemogućnosti da Dunav zbog visokog vodostaja primi vodu Mlave. To bi, takođe moglo da se odrazi i na podizanje podzemnih voda u nekoliko sela duž toka Mlave.

Međutim, kako kažu u sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije, spremni su da  u skladu sa raspoloživim sredstvima, mehanizacijom i ljudstvom pomogne stanovništvu, ukoliko za to bude postojala potreba.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije