Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

08. 10. 2010.

Oktobarske nagrade

Povodom 15. oktobra Dana oslobođenja Požarevca za izvanredne rezultate i dostignuća u radu nagradu u iznosu 25.000 dinara i povelju dobiće 6 pojedinaca.

Komisija na čijem je čelu gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević odlučila je da, izmedju ostalih, priznanja dobiju generalni direktor PD "Termoelektrane i kopovi" Kostolac Dragan Jovanović i  pisac Aleksandar Lukić koji je i direktor Centra za kulturu.

Pored njih, nagrađeni su Vojislav Marković, direktor škole u Bradarcu, Miroljub Milošević iz Živice, Novica Radivojević iz saveta mesne zajednice Lučica i načelnik Odeljenja interventne kardiovaskularne radiologije Instituta za radiologiju VMA potpukovnik dr Siniša Rusovic  iz Beograda.

Poveljom će biti nagradjen Savez organizacija za tehničku kulturu Narodne tehnike u Požarevcu I preduzeće Autotransport iz Kostolca.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević kaže da je potrebno smanjiti broj pojedinaca koji se nagradjuju povodom dana oslobodjenja i povećati novčani iznos koji se uručuje kako bi se istakao značaj priznanja.

On je najavio da će grad do kraja godine doneti odgovarajuću odluku po tom pitanju.

Milosavljević kaže da ne postoje jasni kriterijumi za dodeljivanje oktobarske nagrade i da je najbolje rešenje raspisati konkurs na kojem bi svako mogao da konkuriše za priznanje.

„Mislim da ćemo otvoriti jedan konkurs. To je možda najbolji način da svako lice može preda predlog, a da nakon toga oni koji ispunjavaju uslove i kriterijume iz te odluke mogu dobiti nagradu. Ranije je bilo da samo dvaput može da se dobije nagrada. Mi smo uveli ove godine, bez obzira što tog kriterijuma nema u odluci da, ko je jedanput dobio Oktobarsku nagradu, više ne može", rekao je gradonačelnik.

Trenutna praksa za koju gradonačelnik kaže da će biti promenjena jeste da se nagrade dodeljuju bez jasnih kriterijuma. Odluku o nagradama donosi komisija kojoj kandidate predlažu javna preduzeća, organizacije i pojedinci.

sub

09.10.

2010.

Darko Milošević [neregistrovani] u 11:38

Obrazloženje

Stvarno bih voleo da vidim obrazloženje za sve te pojedince, čime su zadužili Požarevac, da im se u vidu nagrada na neki način odužujemo!

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije