Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

29. 05. 2013.

Autor: J. Petković Izvor: Boom93, Blic

Ipak bez štrajka u školama u Požarevcu

Gradski odbor sindikata prosvetnih radnika u Požarevcu, okupio se juče u osnovnoj školi ''Sveti Sava'' kako bi doneo odluku hoće li se škole priključiti najavljenom štrajku 30.maja.

Prema većinskoj odluci predstavnika škola u Požarevcu, za sada se neće pristupiti štrajku upozorenja, a nastava će se normalno sprovoditi potvrdio je za Boom93 potpredsednik Sindikata obrazovanja Požarevac Dragan Kostić.

Kostić je rekao da štrajk upozorenja sada nije naročito pogodan za srednjoškolce, a efekta ne bi ni imalo jer su maturanti već na raspustu.

Sindikat obrazovanja prosvetnih radnika Srbije pozvao je sve škole da se priključe štrajku upozorenja i ne održe prvi čas u prepodnevnoj i popodnevnoj smeni.

Glavni zahtev sindikata prosvetnih radnika Srbije je da se finansiranje po glavi učenika odloži do školske 2020/2021. godine jer je sistem nespreman za ovaj vid finansiranja koji Ministarstvo prosvete planira da započne od sledeće školske godine.

Oni takođe traže da se broj učenika u odeljenju ograniči na najviše 25, da se odustane od najavljenog osnivanja Agencije za obrazovanje i vaspitanje i da se isplate jubilarnih nagrada obavljaju iz budžeta

sre

29.05.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 10:22

Inače bolje da

štajkuju.Taj štrajk nećemo ni primetiti.

Odgovori

Ostavi komentar