Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

28. 05. 2013.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

U Požarevcu bez pritužbi na rad lokalnih vlasti

U požarevačkoj biblioteci ''Ilija M. Petrović '' otvorena je lokalna kancelarija Zaštitnika građana Saše Jankovića. Na otvaranju nije bilo predstavnika lokalne vlasti.

U naredne dve godine građani će biti u mogućnosti da dva puta nedeljno kontaktiraju tim pravnika i iznesu pritužbe na rad organa javne vlasti ukoliko sui ma prava i slobode narušeni.

Požarevac je jedan od 15 gradova u Srbiji koji je dobio lokalnu kancelariju zaštitnika građana. Požarevac je i grad u kome do sada nije bilo pritužbi građana na rad lokalne vlasti, rekao je Janković na konferenciji za novinare. On je primetio i da se na otvaranju lokalne kancelarije nije pojavio nijedan predstavnik lokalne samouprave.

Najviše pritužbi građana sa područja Braničevskog okruga dolazi iz požarevca. Najčešće se odnose na besmislenu administarciju, istakao je Janković.

On je dodao da se među pritužbama koje stižu iz svih krajeva zemlje najteže rešavaju one u kojima je potrebno promeniti ponašanje ljudi koji misled a je vlast njihova privilegija, a ne obaveza

Otvaranju kancelarije prisustvovao je i ambasador Norveške u Beogradu Nils Ragnar Kamsvåg.

Ambasada je izdvojila sredstva za tehničko opremanje lokalne kancelarije, rekla je direktorka biblioteke Beba Stanković.

Građanima će u Požarevcu biti omogućen audiovizuelni kontakt sa timom pravnika iz kancelarije zaštitnika građana, a zaposleni u biblioteci volonterski će raditi sa građanima.

Kanacelarija će za građane biti otvorena utorkom i četvrtkom od 11 do 13 časova.

Pored Požarevca, lokalnu kancelariju zaštitnika u Srbiji dobili su Užice, Bačka Palanka, Novi Pazar, Prijepolje, Bor,Dimitrovgrad, Leskovac, Valjevo, Vršac, Zaječar, Jagodina, Sombor i Čačak. 

sre

29.05.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 09:11

Re:

Zato joj i dolaze svi ovi, da je podstaknu da rade. Obicno takvi gosti dolaze neradnicima.

Odgovori
uto

28.05.

2013.

Beba, Beba ... [neregistrovani] u 21:20

Neka se slikala i ovde. Da vidimo šta je sedeće. Verovatno opet nešto što nema veze sa politikom.

Odgovori
uto

28.05.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 15:45

normalno

kako dati ukor nekome ko ama bas nista ne radi

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije