Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

08. 10. 2010.

Vrtić, bazen, klizalište…

Učenici iz osnovne škole Dositej Obradović danas su na svečanom prijemu povodom Dečje nedelje, gradonačelniku predali povelju sa svojim zahtevima gradu Požarevcu.

Deca su u povelji navela većinu stvari koje su i prethodnih godina mališani iz vrtića i škola zahtevala. U povelji se traži uredjeno šetalište, zatvoren bazen, bioskop, klizalište, još jedan vrtić i više sportskih terena.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević  je obećao deci da će u naredne dve godine biti napravljeno šetalište, a da ce gradski park biti uređen sledeće godine i dodao da se nada da će u toku sledeće godine grad dobiti još jedan vrtić.

"U pripremi smo da uradimo šetalište i da napokon grad Požarevac dobije pešačku zonu. Tako da smatram da ćemo u roku od naredne dve godine imati pešačku zonu. Mislim da ćemo sledeće godine imati uredjen gradski park. Što se tiče vrtića, uradili smo odobrenje za gradnju vrtića u Ratarskoj ulici u Burjanu i čekamo samo odobrenje ministarstva za NIP. Trenutno lokalna samouprava nema novac  za izgradnju zatvorenog bazena, niti je to u ovom trenutku isplativo", rekao je Milosavljević.

Dragana Petrović iz nevladine organizacije Prijatelji dece kaže da je manifestacija "Dečja nedelja" u Požarevcu obeležena brojnim priredbama i maskembalima u osnovnim školama i vrtićima.

"Bio je maskenbal u Centru za kulturu. Škole su organizovale izložbe sa prigodnim likovnim radovima. Održan  je i dan za kulturu sa obilaskom biblioteke. Juče smo imali prijem dece u Dečji savez i u podmladak Crvenog Krsta", kaže ona.

U Požarevcu se Dečja nedelja obeležava do 10. oktobra.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije