Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 05. 2013.

Autor: J. Petković Izvor: Boom93

Još 409 nezaposlenih u NSZ tokom aprila

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje Požarevac je evidentirala još 409 nezaposlenih lica tokom aprila. Ipak, u odnosu na mart situacija je bolja jer se pre 2 meseca prijavilo 270 lica više nego tokom aprila.

Oko 40% njih je sa osnovnim obrazovanjem koji čekaju na posao. Posao traži i 33 visoko obrazovanih lica. Na posao najviše čekaju mladi od 25- 29 godina starosti. U odnosu na mart, situacija je bolja, jer je u martu bilo 270 novoprijavljenih lica više nego tokom aprila.

U Srbiji je trenutno oko 730.000 nezaposlenih. Koliko se situacija otela kontroli može se videti i iz Nacionalne strategije zapošljavanja, koju je Vlada Srbije usvojila pre tri godine, a odnosi se na period do 2020.

Nijedan predviđeni cilj iz ovog dokumenta se još nije ostvario. U Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike kažu da je porast zaposlenih moguć tek nakon što se oporavi privreda Srbije.

sub

18.05.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 15:22

Stvarno bruka i sramota sto se tice nezaposlenosti.U mup-u pricaju da je 70 posto popunjenosti radnika u Pozarevcu-reci bivseg nacelnika sup-a Po.Konkursa jos nema.A u ostalim drustvenim firmama dva radnika rade jedan posao,sto se tice lokalne samouprave,mislim da je tu tek problem,pet do sest radnika rade isti posao,a pritom svi primaju licni dohodak u stopostotnom procentu.Kuda vodi ovaj sistem,videcemo,ili smo vec videli,samo nezelimo da prihvatimo cinjenice....

Odgovori
pet

17.05.

2013.

Sirotinjo i bogu si teska [neregistrovani] u 13:16

Zato u drzavnim institucijama vise jedni drugi nad glavama,privatni sektor ne moze da izdrzi javni sektor,sramota ovog grada,vazno da su se u NZS Po,nabile da rade i drske su i bezobrazne,sramota da bude ovaj grad pun rupa i sirotinje koja nice svakodnevno

Odgovori

Ostavi komentar