Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

18. 04. 2013.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Skupština u petak

Skupština grada Požarevca održava se u petak, 19.aprila. Konačno bi trebalo da budu poznata rešenja za v.d. direktore u javnim preduzećima o čemu se već mesecima nagađa u javnosti.

Skupština bi trebalo da usvoji statute javnih preduzeća. Novina je da će se budući direktori birati konkursom, kao i da nadležnost upravnih odbora preuzimaju nadzorni odbori koji će imati predsednika i dva člana.

Na osnovu uvida u statute koje su usvojili upravni odbori, nameće se ozbiljna sumnja u namere da budući rukovodioci budu izabrani po stručnosti u odnosu na partijsku pripadnost, s obzirom da su kriterijumi za izbor direktora u javnim preduzećima neujednačeni.

Na dnevnom redu je razmatranje izveštaja o radu javnih preduzeća u prošloj godini, kao i donošenje odluke o raspodeli dobiti koju su javna preduzeća ostvarila u prošloj godini.

Najveću dobit ostvarila je Toplifikacija, oko 18,7 miliona dinara, a polovina ovog novca vratiće se u gradsku kasu kao javni prihod.

pet

19.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 11:10

Predsednik nadzornog odbora mora da ispunjava uslove za "kosmonauta" najmanje,dok za direktora je potrebna diploma KOdeksa,bez radnog iskustva na rukovodecem polozaju,ali mora da ima,citiram"izrazene organizacione sposobnosti"???

Odgovori
čet

18.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 21:21

Diktat

Statute su izdiktirali čelni ljudi iz vlasti.Da se zna.Upravni odbori su samo aminovali.

Odgovori
čet

18.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 21:18

neviđena bruka na pomolu

Bilo je i do sada svačega prilikom političkog biranja direktora ali ovo što spremaju naprednjaci u saradnji sa socijalistima ima da prevaziđe i najcrnje prognoze.
A tek će da pukne bruka kad jednom raspišu i konkurse pošto i slepci vide kako se štimuju nazovi uslovi za tobože buduće najbolje i najstručnije kadrove.
Tada će sve da se vidi i ko laže narod sa zakonima i "komisijama" koje će da biraju najbolje ni po babu ni po stričevima, kad ono ispadoše opet ovi isti iz grupe > za koje nisu mogli da sačekaju mesecipo dana do najavljenih konkursa u junu
Xe, xe, da li mogu drugovi i gospoda iz vlasti i sami da poveruju u sopstvene laži a kako li da ubede druge.Zato niko normalan neće ni da konkuriše za takve lakrdije!!

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije