Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

18. 04. 2013.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Letnje bašte u Požarevcu

Ni za jednu letnju baštu koja se u Požarevcu nalazi na javnoj površini ne postoji rešenje kojim se odobrava postavljanje. Iako su pribavljeni zaključci o dozvoli izvršenja, inspekcija do sada nijednu baštu nije uklonila.

Rešenja donosi Odeljenje za komunalne, imovinsko-pravne poslove i saobraćaj gradske uprave u Požarevcu. Zahtevi za postavljanje podnose se Direkciji za izgradnju koja određuje uslove i kojoj se plaća zakup javne površine. Komunalna inspekcija kontroliše stanje na terenu.

Letnje bašte postavljaju se od 15.marta, a zvuči gotovo neverovatno da nakon više od mesec dana vlasnicima nisu izdata rešenja. Do sada je preko Direkcije za izgradnju podneto 9 zahteva koji su i dalje u procedurI.

Kako nam je rečeno u odeljenju za komunalne poslove, vlasnici ugostiteljskih objekata obavešteni su o nedostacima koje bi trebalo da otklone. Neplaćena taksa za korišćenje javne površine najčešći je razlog zbog kojeg do sada nema izdatih rešenja, kažu u ovoj službi. Za centar Požarevca, recimo,  taksa iznosi 42 dinara za kvadratni metar po danu, rečeno nam je u odeljenju.

U komunlanoj inspekciji navode da još od marta vrše nadzor na terenu i da su vlasnicima lokala koji su postavili letnje bašte naložili da pribave odobrenja. Doneta su i rešenja o uklanjanju, pribavljeni zaključci o dozvoli izvršenja za neke bašte, ali za sada nijedna od njih nije uklonjena.

Plan za postavljanje letnjih bašti na javnim površinama postoji samo za šetalište na Starom korzou i Barili centar. Za ostale površine u gradu primenjuju se odredbe iz Odluke o postavljanju manjih montažnih objekata.

sub

20.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 09:52

utopija

jos jedan dokaz da su radna mesta za komunalnu policiju izmisljenja i da ne sluze nicemu sem za partijska zaposljavanja

Odgovori
čet

18.04.

2013.

Revizor [neregistrovani] u 23:23

Racunica

Racunica je 42 dinara za kvadratni metar x 200 kvm x 30 dana = 2500 EUR
uz to 2500 EUR kirija = 5 hiljada, pa da bi to bilo placeno koliko toga treba da se zaradi, a koliko se prijavljuje kao pazar?

Odgovori
čet

18.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 20:59

i više

Pa juče su i motori kao na izložbi bili poredjani na sami ulaz u stari korzo, gotovo uz stolice gostiju kafe grada i to nisu požarevljani, bar ne većina, ali ih niko nije opomenuo zbog bahatog parkiranja.Počećemo da se sudaramo sa stolicama, dvotočkašima i prosjacima u pešačkoj zoni, ako uspešno izbegnemo gromadne četvoronošce bez korpe i povodca.Ma šta počećemo, to se već i dešavalo ranije, čak i sudari sa banderama.

Odgovori
čet

18.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 18:43

E kad bi sada imali komunalnu policiju, to bi se brzo rešilo... Imamo ih, ali su oni zauzeti onom bakom koja je donela 20 jaja da proda ispred pijace.

Odgovori
čet

18.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 18:37

slaba vajda

ma da, igraju žmurke sa bakicama što prodaju jaja oko zelene pijace a za krupnije stvari paze da ne isprljaju uniforme ...

Odgovori
čet

18.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 15:45

policijooo

komunalni serifi, tezge po pijaci rasturate a od ovih ne smete toliko o vasem postenju,ili vam to na kursu nisu pokazali

Odgovori

Ostavi komentar