Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 04. 2013.

Autor: J. Petković Izvor: Boom93

Druženje sa zvezdama u školi ''kralj Aleksandar I''

Učenici osnovne škole ’’kralj Aleksandar I’’ imaju jedinstvenu priliku da pogledaju nebeska tela zahvaljujući teleskopu koji su doneli predstavnici Društva astronoma Srbije. Đaci škole će moći da poslušaju predavanje i pogledaju izložbu, a kasnije će moći da posmatraju zvezde kroz teleskop.

Direktor škole Goran Seger je izrazio zadovoljstvo što učenici imaju mogućnost da u okviru škole dobiju informacije o nauci kao što je atronomija.

Predsednik saveza amatera astronoma Srbije Dragan Radmilović  za Boom 93 kaže da će na današnjem predavanju, decu upoznati sa osnovama astronomije i pomoći da razbiju strah i predrasude.

Kao i na većini predavanja po školama u Srbiji, cilj astronoma je da obuče decu da pokušaju da razmišljaju sama, bez mnogo konsultacija sa internetom i sadržajima koji se tu objavljuju i koji nisu cenzurisani. Učenici će imati priliku da čuju i koje opasnosti prete iz kosmosa, kaže Radmilović.

Program koji je škola organizovala je za sve učenike i goste besplatan.

U kasnijim popodnevnim satima, putem teleskopa moći će da se vidi Mesec, Jupiter i Saturn

čet

18.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 15:38

Re:

U pomenutim skolama su bili planetarijumi,

Odgovori
čet

18.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 00:15

Ovo je vec bilo i u Dositeju i u Sv Savi!

Odgovori
sre

17.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 16:43

Bravo, svaka cast na inicijativi. Pozarevac je nekada imao veoma aktivne astronomske sekcije, upravo u skolama Dositej i kralj Aleksandar ciji su ucenici osvajali najprestiznije nagrade u bivsoj SFRJ.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije