Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

15. 04. 2013.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Pukotine na zgradi nekadašnje kafane “Bulevar”

Na zgradi nekadašnje kafane Bulevar u Požarevcu u koju je prošle godine useljena komunalna policija pojavile su se naprsline. Zgrada sleže o čemu svedoče dve pukotine koje su se pojavile u podrumskom delu objekta koji nije renoviran.

Kako Boom 93 nezvanično saznaje, gradske inspekcijske službe rešenjem su prošlog četvrtka naložile  otklanjanje nedostataka na objektu u roku od 60 dana.

Zgrada je počela da se renovira u maju 2011.godine sa namerom da se u prostorije usele komunalna policija i inspekcijske službe grada.

Posao je javnom nabavkom Direkcije za izgradnju u vrednosti od 12 miliona dinara dodeljen preduzeću Partenon  iz Požarevca. Ugovorena vrednost radova iznosila je 9.844.000 dinara.

Međutim,  u toku radova na adaptaciji, naručilac Direkcija za izgradnju izmenila je projekat, a izvođaču su plaćeni radovi koji nisu ugovoreni u postupku javne nabavke u iznosu od 2.219.000 dinara.

Na taj način je prema izveštaju državnog revizora za 2011.godinu prekršen Zakon o budžetskom sistemu i Zakon o javnim nabavkama.

Prvobitnim projektom u zgradi nisu bile predviđene spratne kancelarijske prostorije. Izmenom projekta izvršeno je nadziđivanje, nakon čega je dobijen dodatni upotrebljiv prostor u potkrovlju.

Tokom avgusta prošle godine gradski funkcioneri obišli su objekat. Nedugo zatim komunalna policija počela je da koristi deo prostorija u prizemlju, ali inspekcijske službe do danas nisu useljene.

pet

26.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 15:48

Re: masivni temelji

postoje masivni - graviatacioni temeji koliko kao laik mislim i armirano betonski temelji, temelji od opeka, kamena ..i dubinski nabijeni u zavisnosti od analize zemlje - da li je glineno tlo, pescano , da li ima velikog drveca u okolini,nivoa vode etc.. rade se i razliciti temelji
sancija temlja se radi po klasicnom postupku ubacivanjem betona ispod postojecih temelja u etapama ne vecim od 1m - posao koji iziskuje dosta vremena i po proracunu..
Dubinsko ubacivanje ekspanzijskih smola je neka nova tehnologija

Odgovori
sre

24.04.

2013.

Bojan Janković [neregistrovani] u 12:10

Sigurnost objekata

Kada je dotični gospodin Aca Ilić na ovakav način uradio projekat sanacije zgrade na Bulevaru, onda se postavlja pitanje sigurnosti zgrada koje je radilo preduzeće Evrotrgovina, kao i manjih zgrada koje je radila firma Urbanex, jer prema informacijama koje ja posedujem, projekate statike tih objekata radio upravo Aca Ilić

Odgovori
uto

23.04.

2013.

anonymous 3 [neregistrovani] u 09:44

Re: Rezime

E sada si stvarno preterao...Prvo te u vezi ovog "posla" niko nista nije pitao već si sam počeo da trčiš i da hvališ JP Direkciju za izvedene radove sa stručnog aspekta, pa si onda otvorio projektantsku kuću, pa na kraju se ispostavilo da si ti odgovorni izvođač, a verovatno i projektant. Kada se analiziraju tvoji tekstovi gde si naveo da je izvršeno "konstruktivno saniranje" objekta, pa nakon toga urađena nova krovna konstrukcija a da podrum i temelji nisu sanirani jer se nisu videli od šuta, zatim si naveo da je postojao "osnovni i novi" projekat, a da si ti u svojstvu odgovornog izvođača odbio da izvodiš radove zbog "jer to ovaj objekat bez sanacije i temelja i zidova i td.. nebi mogao da izdrži, već bi tako izmalterisani zidovi ponovo popucali po linijama predhodnih deformacija", zaključuje se da ti nešto skrivaš i da sve ovo pišeš kako bi sebe opravdao i skinuo eventualnu odgovornost za posao koji si inače kao i većinu drugih radio "GRATIS". To je klasična zamena teza, ali si se sada toliko upleo, da nikako ne mozeš da izađeš iz ovoga. Bolje bi ti bilo da si ćutao, ovako...A za tvoju edukaciju u vezi konstruktivnih sistema i tvog "zidanog sistema" pogledaj link http://www.grf.rs/mm/files/learnmat/27I%20vezba%20ZGRADARSTVO%20uvod%20elaborat.pdf kad već nisi raspoložen za nastavne aktivnosti.

Odgovori
uto

23.04.

2013.

anonymous 2 [neregistrovani] u 08:53

Re: Čitaš li Aco

ono šta napišeš.Citat,,Sanacija je vrlo jednostavna i nema potrebe za stručnim analizama,,citat 2,,jer ovaj objekat bez sanacije i temelja i zidova ne bi mogao da izdrži,,citat 3,,upozorio sam investitora da najpre uradi projekat sanacije,projekat je odrađen,,i na kraju od šuta nismo videli naprsline u podrumskom delu.Budi ozbiljan kada polemišeš i zato si iziritirao ljude da ovako se javljaju.Kako bre urađena sanacija sam sebi stalno ti napominjem upadaš u usta.Projekat sanacije odrađen a ni šut nisi očistio da vidiš napukline.Dali stvarno misliš ponovo te pitam da čas kažeš jedno čas kažeš drugo.Ako si ti ,,stručnjak,,i ovako sam sebi upadaš u usta sa onim šta pričaš kakvi su oni koji nisu stručni.Budi dobronameran pa analiziraj šta si sve sam napisao i ne moraš dalje ništa da pišeš jer sve smo svatili.Ovo zoveš saniranim objektom.VIDI SE SVE.A ti molim te nemoj da više sebe BESPLATNO da angažuješ.

Odgovori
pon

22.04.

2013.

Konstruktor [neregistrovani] u 14:59

Re: "Zidani sistem"

Sta bi nasem genijalcu Aci, maca pojela jezik? Jos uvek nije dao odgovor na njegov konstruktivni izum "zidani sistem" :-)) Hehehe, mozda nam Vazelinko da odgovor na to pitanje.Ko sve danas nema licencu..

Odgovori
pon

22.04.

2013.

Aca [neregistrovani] u 12:25

Re: anonimusu 2

Prijatelju, kako ja Vama da objasnim kada to očigledno ne razumete. Imali smo potpuno ruiniranu zgradu, nekada davno urađenu u klasičnom zidanom sistemu bez upotrebe betona i armature, koja je mogla sama od sebe da se uruši. Projektom je bilo predviđeno da se istoj zameni samo krov i da se izvrše neki adaptacioni radovi. Ja sam u svojstvu odgovornog Izvođača odbio da to radim zastupajući SZR "Partenon" potpuno besplatno, jer to ovaj objekat bez sanacije i temelja i zidova i td.. nebi mogao da izdrži, već bi tako izmalterisani zidovi ponovo popucali po linijama predhodnih deformacija.
Urađen je novi projekat kojim je najpre saniran objekat, da može da nosi nova opterećenja, pa je tek onda zamenjen krov i izvedeni ostali radovi po osnovnom projektu. Novim projektom, kao i osnovnim projektom nije tretiran podrumski deo, i samim tim taj deo objekta nije bio predviđen da se radi.
Što se tiče prsline, ona se nalazi na bočnom zidu koji fizički odvaja podrumski prostor objekta od ostalog dela objekta koji nema podrum. Sanacija je vrlo jednostavna i nema potrebe za nekim velikim stručnim analizama. Ja ovde ništa nisam radio na svoju ruku, već sam u svojstvu odgovornog lica Izvođača, upozorio Investitora da se najpre uradi projekat sanacije objekta, projekat je odrađen i njega sam kasnije ispoštovao. Tu nema šta Vama dalje pojašnjavati, a anonimusu 3 pojašnjavam da u konstruktivnom smislu imamo:
Zidane objekte, zidane objekte ojačane horizontalnim i vertikalnim a.b.serklažima, skeletne sisteme objekta, ukrućene skeletne sisteme i panelne sisteme.... masivnih nema...ima masivnih mostova ali to je već nešto drugo, a i nisam raspoložan za nastavne aktivnosti.

Odgovori
sub

20.04.

2013.

anonimus 2 [neregistrovani] u 23:50

Re: Gde ti je sada

stručnjak za pravopis Vazelinko jer se Tulba piše sa velikim T.Inače si prso jer me upućeš na neku Slađanu Petrušić.Stvarno preteruješ niti tebe znam niti znam nju.A jednom si pomenuo i neku Silviju.Vodiš neki svoj rat sa vetrenjačama a radi se samo o prostoj stvari.Kakvo je to konstruktivno saniranje a pritom se zgrada ne sanira valjda prvo iz temelja.Pa se očisti šut.Treba sve lepo da se pregleda prvo pa na konstruktivno saniranje.A vi udarnički GRATIS udri u posao i svi koji ti pomenemo ti ih proglašavaš za neprijatelje i praviš zamenu teza i sve odgovaraš ali to pitanje nikako da objasniš.To te pitam i ništa drugo.

Odgovori
sub

20.04.

2013.

Lokomotiva [neregistrovani] u 08:32

Re: Postenje

Koliko je nas Aca posten podseticu sve ostale da je pod krivicnom prijavom i da se nalazi u istraznom postupku zbog slicnih radnji kao i ovde, samo na objektu DIS-a.

Odgovori
pet

19.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 21:11

Re:

Dundjer prepoznaje dundjera :)

Odgovori
pet

19.04.

2013.

Radnik JKP VIK [neregistrovani] u 21:10

Re:

Istina boli...

Odgovori
pet

19.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 21:08

Re:

Aca pere svoju licnost postenjem, strucnoscu, znanjem, jednom recju VELICINOM!
A cime cete vi da operete vase prepune dzepove koje ste napunili kradjom???

Odgovori
pet

19.04.

2013.

anonymous 2 [neregistrovani] u 09:13

Re: Šta ću....

kada brzo kucam a i komentarisanje sa vama i nije magistarski rad.NEZNAM pišem zajedno al ZNAM ti sestru kolektore.Tripuješ se bez veze Vazelinko, izludeste ti i ovaj Aca.Stručnjaci za sve pa i za pravopis.Glavno da si svatio suštinu a to je da se kuća koja je Konstruktivno sanirana gradi od krova a ne od temelja i kao takvu sanaciju u podrumu ne vidite od šuta napukline.Dobro bre dali misliš da je neko tako glup.

Odgovori
pet

19.04.

2013.

Aca [neregistrovani] u 08:52

Re: Radniku JKP VIK

Poštovani radniče JKP VIK, napiši svoje ime i prezime pa da vidimo o kojoj se moralnoj gromadi radi i u koliko vode treba oprati Vašu ličnost.

Odgovori
pet

19.04.

2013.

anonymous 3 [neregistrovani] u 08:50

Dundjer

Ja kao neutralni posmatrac vidim da je Aca Ilic veoma dobro upucen i zainteresovan za ovaj projekat, posto zna detalje, pa cak i kucu koja je izradila projekat?! Cini mi se da je i on deo ovog "uspesnog" posla. Ali se slazem sa anonimusom 2 da ga vise ne diramo, jer mi se cini da ce prolupati skroz. A koliko ja poznajem gradjevinu postoji masivni i skeletni sistem gradnje, a "zidani sistem" rade dundjeri!

Odgovori
pet

19.04.

2013.

Aca [neregistrovani] u 08:48

Re: OK

Hvala anonimusu 2, inače, jutros smo na inicijativu Gradonačelnika imali sastanak u 7,30 u sali 4, tako da sve informacije u vezi toga možete dobiti od načelnice Slađane Petrušić, a što se mene tiče nisam izludeo, jer sam kao i fiskulturnu salu OŠ "Sveti Sava", onda skoro sve u domu učenika na tulbi i pešačku pasarelu preko pruge u Hajduk Veljka, radio bez naplate-gratis, tako da nemam tu grižnju savesti da sam ja tu neki problem kako me pojedini iz vodovoda definišu, braneći neuspešno rukovodeće ljude o kojima ćemo tek čuti.

Odgovori
pet

19.04.

2013.

Aca [neregistrovani] u 08:40

Re:

Da ja to nisam uradio, Vi bi ste još u VIK-u radili po brlozima. A inače je tačno, uradio sam to iz leve hemisfere malog mozga, bez dokumentacije, jer to mogu i umem a Vi, jel znate možda da vozite tu lokomotivu...

Odgovori
čet

18.04.

2013.

anonymous 2 [neregistrovani] u 20:14

Re:Znam da neće da padne

al stvarno sam sebi upadaš uvek u usta.Lepo napišem da nisam građevinac al znam...ti mi se obraćaš kao građevincu.Odgovori tebe i ovog tvog vazelinka su toliko agresivni da sada i sumnjam da sam i pogodio.Stvarno kakva je sanacija a ni šut u podrumu niste očistili.A za ime ...To te pali...Nemoj da se brineš obećavam da neću više da te komentarišem jer vidim da si izludeo.

Odgovori
čet

18.04.

2013.

Radnik JKP VIK [neregistrovani] u 16:39

Re: bolest

Ljudi, zar ne shvatate da Aca pise samom sebi i da pere svoju licnost preko ovog sajta.

Odgovori
čet

18.04.

2013.

Aca Ilić [neregistrovani] u 16:35

Re: Vaše ime je...

Gospodine anonimusu2, ako ste građevinac, nije nam ovo mesto da o ovom problemu polemišemo. To možemo uraditi, recimo na nekom stručnom skupu.
Objekat je zidanog sistema, zidovi od cigle su bili veoma oštećeni, pa je projektant konstrukcije g.Silvija d.i.g. spravom, novim projektom konstrukcije predvidela da se tako oštećeni zidovi ne opterećuju, već je projektovala novi a.b.skelet koji će maksimalno prihvatiti i na tle preneti nova opterećenja.
Gde ste to videli, da se noseći zidani svodovi bočno oslanjaju na zidove, nigde pa ni ovde, pa stoga nema razloga ni za sekiraciju . Sanacija ovog zida može biti i njegovo potpuno uklanjanje, te molim da se ne bavite nečim što niste ni videli na licu mesta. Izvođač će dobiti nalog da sanira ili ukloni ovaj ispucali zid, pa ću Vas onda tamo odvesti da se malo smirite.....nemojte se uzbuđivati, neće zgrada da padne.

Odgovori
čet

18.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 14:47

Re: Nepismeni

Nauči prvo kako se piše "NEZNAM".

Odgovori

Ostavi komentar