Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

15. 04. 2013.

Autor: J. Petković Izvor: Boom93

Međunarodno takmičenje u muzičkoj školi

Muzička škola ’’Stevan Mokranjac’’ iz Požarevca, 10. put zaredom organizuje takmičenje duvačkih instrumenata koje će se održati od 18-20.aprila.

Osim 15 učenika požarevačke muzičke škole, očekuje se da učešće uzme i oko 200 takmičara iz drugih škola u Srbiji i regionu.

Direktor muzičke škole Zoran Marić kaže da su veliki napori da se organizuje jedno takvo takmičenje i dočekaju gosti. Za trodnevnu manifestaciju je bilo potrebno izdvojiti oko 1.200.000 dinara, od čega je 200.000 pomogao grad Požarevac.

Marić ističe da je osim Ljubičevskih konjičkih igara, ovakva manifestacija međunarodnog karaktera jedna je od značajnijih u Požarevcu.  

Takmičare će ocenjivati domaći i inostrani žiri. Na prošlogodišnjem takmičenju, učešće je uzelo oko 300 takmičara, a ove godine prvi put dolaze i učesnici iz Hrvatske, istakao je Marić. U četvrtak od 20h u Sali škole solistički koncert će održati i jedan od vodećih flautista Evrope Dejan Gavrić.

pet

19.04.

2013.

Srbin [neregistrovani] u 14:00

Nikad kraja pakosti

Despote, sram te bilo. Zbog takvih kao što si ti i jesmo stigli do ovolike izolovanosti.

Odgovori
pon

15.04.

2013.

Despot [neregistrovani] u 22:37

Konačno učesnici iz Hrvatske... to je prelepo. Baš sam ponosan, dobro je što se našao neko ko će u ovim teškim vremenima da misli na zbližavanje odnosa između Hrvatske i Srbije! Direktore, za svaku pohvalu! Ko će kome ako neće svoj svome!

Odgovori

Ostavi komentar