Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

15. 04. 2013.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Neujednačeni kriterijumi za izbor direktora

Skupština Požarevca u petak bi trebalo da usvoji nove statute javnih preduzeća. Direktori se ubuduće biraju na osnovu konkursa, ali uslovi koji su statutima predviđeni za rukovodeću funkciju nisu ujednačeni.

Predlog novih statuta javnih preduzeća i uslovi koje moraju da ispunjavaju  budući direktori bacaju ozbiljnu sumnju na zalaganje stranaka u vlasti da buduće rukovodioce biraju po stručnosti ispred partijske pripadnosti.

Dok vam je u Direkciji ili Vodovodu potrebno iskustvo od 3 do 5 godina u rukovođenju, za Toplifikaciju biće vam dovoljne svega 3 godine radnog staža.

Tri godine radnog iskustva biće vam dovoljan uslov da konkurišete i za direktorska mesta u Ljubičevu, Parking servisu i Radio Požarevcu.

U svim preduzećima novi direktori bi trebalo da imaju visoku stručnu spremu, osim u Komunalnim službama gde novi direktor može da ima završenu višu školu.

Jedan od uslova koji se nameće je da lice koje bude izabrano za direktora nije osuđivano uslovno ili bezuslovno. Tu odredbu ne sadrži samo statut Toplifikacije.

Takođe, ukoliko želite da postanete direktor u Toplifikaciji i Ljubičevu, u statutu nigde ne piše da morate da imate pozitivne rezultate rada u prethodnom periodu.

Skupština Požarevca u petak bi trebalo da izabere vršioce dužnosti direktora u javnim preduzećima do izbora novih koji će biti birani konkursom na period od četiri godine.

Predsednik skupštine Bane Spasović rekao je da će konkursi biti objavljeni do kraja juna.

On je dodao da će sve biti obavljeno u skladu sa zakonom i da će o izboru direktora odlučivati petočlana skupštinska komisija.

Novim statutima predviđeno je da Nadzorni odbori preuzmu funkciju dosadašnjih Upravnih odbora koji se ukidaju. Nadzorni odbor činiće predsednik i dva člana. 

uto

30.04.

2013.

Lela [neregistrovani] u 08:41

Re:

To što joj je otac automehaničar, nema veze, tačno. Ali taj automehaničar je ćerki kupio diplomu, tako da je u tome fora. Ona nije kandidat za direktora azila za kučiče, nego jedne eminentne ustanove. Trebalo bi bar da zna na koja vrata se ulazi u biblioteku. Da se razumemo, nisu ni svi automehaničari isti. Samo jedan ima velelepni servis na ulasku u Požarevac. Zar polupismeni treba da budu direktori?

Odgovori
sre

24.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 12:12

Re:

Kakve veze ima sta joj je otac?Sta ako je doticna osoba vredno studirala, ucila, citala, naucila jezike, jer samo zato sto joj je otac automehanicar ne moze ona sama da postigne vise?Pa nije ona automehaničar nego njen tac koji je odvajao od usta da je skoluje da bi bila obrazovana i uspesna?Mozda je to posten covek koji je svoju cerku naucio da bude postena i vredna osoba, a da je takvih vise na rukovodecim mestima nama bi bilo mnogo bolje ali od tog, na zalost, nema nista.Bolje je takvi da dolaze na vlast nego mamina i tatina deca kojoj su roditelji koj nisu automehanicari nego neki direktori kradljivci pruzili sve na tacni, takvi nece znati u zivotu nista da cene.Komentar stvarno nije na mestu.
p.s.poma nemam o kojoj je osobi rec, govorim u globalu.

Odgovori
pon

22.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 01:15

Re:

u pitanju je Redzepic alfa i omega sa cacalice inace do skoro je tocio benzin na eko pumpi

Odgovori
pet

19.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 19:16

zalosno

smenit jednog doktora nauke u masinstvu i staviti vd direktora koji ne moze ni vodu da mu donese uznanju i vogjenju firme sramota

Odgovori
čet

18.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 20:47

Re:

Kakve to veze ima cija je cerka. Bitno je kakve kvalifikacije ima. Ne razumem pocetak komentara, a posle u nastavku pravdanje.

Odgovori
uto

16.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 23:21

Komendija se nastavlja. Ista pesma,stari muzikanti samo sufleri novi.
Blago nama sa svim našim uličnim rupama.

Odgovori
uto

16.04.

2013.

Lakrdija prvi deo [neregistrovani] u 21:26

diktatura

Najsmešnije je što su takvi uslovi za izbor direktora naloženi od strane opštinske vlasti a sad ti isti pričaju da su to usvojila preduzeća.Kao.U Komunalnom ne mora fakultet jedino a u Toplifikaciji je dovoljno da budu tri godine s t a ž a . a ne iskustva.Znači da onaj koji je sebi uplaćivao doprinose i nije nigde radio 3 godine i nema radno iskustvo može da bude tamo izabran.

Odgovori
uto

16.04.

2013.

Lela [neregistrovani] u 08:56

Direktorke

Iskreno, kad sam čula da bi nova direktorka Biblioteke mogla da bude čerka automehaničara , smrklo mi se pred očima. Nemam ništa protiv automehaničara, da se razumemo, niti protiv njihove dece. Verovatno dotična ima neku diplomu, ali " direktor Biblioteke "?! Da pretpostavimo da je osnovno da kandidat za direktora ove ustanove može da se pohvali brojem pročitanih knjiga, da je pismen, elokventan, da poznaje svetsku književnost, da barata stranim jezicima. Šta reći na ovakav predlog? Nadam se da će neko upotrebiti makar malo pameti, mislim na URS i dobro razmisliti koga predlaže na ovo mesto.

Odgovori
pon

15.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 22:45

Poenta je da će postavljeni VD i ostati - koknkurs je farsa...Zašto uopšte da se postavljaju VD? Pa u svakom preduzeću već ima bivših direktora - neka oni budu VD i odmah konkurs... Sega-mega diplome da se isključe odmah, a i gradska komisija. Direktori da predaju plaqnove i programe... ma, puste želje, pusti snovi...džaba rasprava :)

Odgovori
pon

15.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 22:23

KONKURSI

Nesto mislim taman posla da se raspisu konkursi pa da se jave oni sa validnom diplomom, radnim iskustvom, oni koje podrzava kolektiv, koji su poznati i cenjeni u strucnim krugovima,koji imaju rezultate u svom radu. KONKURSI NIKAKO.

Odgovori
pon

15.04.

2013.

Gornjomalac [neregistrovani] u 19:01

Re: kriterijumi

Nadam se da da ce jedan od kriterijuma na konkursu biti taj, da nam direktori gradskih javnih preduzeca ne mogu biti iz "Velikog Bonjinca" ili jos gore iz "Malog", i dam oni pokazuju kako se vode preduzeca vitalna za grad Pozarevac krilaticom " Nece slonce u lonce"!

Odgovori
pon

15.04.

2013.

Dejan Ilic [neregistrovani] u 17:41

Trazili ste gledaj te

Pa kad predsednik Srbije moze da ima kupljenu diplomu, direktor Kolubare cevabdzija, ministar kulture poslasticar...ovi lokalci i nisu toliko bitni. Bravo za novu narodnu vlast! Ovo smo cekali godinama...

Odgovori
pon

15.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 16:18

kriterijumi

kriterijum je samo da je politicki podoban, a to sta je kako i gde zavrsio uopste nije bitno i potrebno. Ne mora ni on sam da zna sta je zavrsio jer i ovako niko ne ocekuje da pokaze rezultate

Odgovori
pon

15.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 13:15

I šta mislite posle ovog teksta!Bravo za promene,bravo za nove (čitaj stare)političare i naravno bravo za narod.Molim sve koji znaju da još negde živi ovakav narod neka napiše!

Odgovori
pon

15.04.

2013.

čika Čeda [neregistrovani] u 12:49

uvod u mućke

Najpre treba jasno i nedvosmisleno definisati stručnu spremu.
Kada se kaže visoka, to ne definiše stručnu spremu, to može biti svašta pa i završene neke strukovne studije četovanjem,..lajkovanjem.. nikako skajpom jer bi ispitivač uočio moguće korišćenje literature ispitanika u toku polaganja ispita.
Ako se kaže osnovne studije, onda je to redovno završenih 4 godina fakulteta ili 5 godina, stim da se ovima sa 5 godina, priznaju prava kao onima koji su završili akademske studije drugog stepena i stekli zvanje master.
Ovako može da konkuriše i moj drug Pera moler, koji je platio diplomu i u njoj piše da Pera dipl.inž.industrijskog menadžmenta, ko "Gangula" Šapić, koji je ipak pismeniji od ovog mog drugara Pere.
Sada moj Peki sprema kintu da "masterira", mada se on lično plaši da time ne dobije građevinski mastar za malterisanje, jer mu je bojenje zidova bio lakši i poznatiji posao.
Dakle, ovo je potpuni poraz stručnog kadra sa validnim diplomama državnih univerziteta i oni su isključivi krivci za krah i poraz struke kao i za predstojeći krah našeg obrazovanog sistema.

Odgovori
pon

15.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 11:46

SPS se poigrava ja mladim jastrebovima iz SNS-a,mora da im se pokaze ko je kralj zivotinja LAV.
SNS ce isto proci kao i DS.
nada ipak poslednja umire

Odgovori
pon

15.04.

2013.

Marko Kraljević [neregistrovani] u 11:31

Smešno...

Smešno, samo mi nije nešto do smeha....

Odgovori

Ostavi komentar