Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 04. 2013.

Autor: U.Urošević Izvor: PU Požarevac

Direktori “Prima”osumnjičeni za zloupotrebe

Zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, požarevačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv trojice direktora Privrednog društva “Prim “ Kostolac. Policija je privela aktuelnog direktora ovog preduzeća Zorana Đ.(55). Zbog nesprovođenja javnih nabavki, dobavljačima su omogućili korist od preko 2,6 milijardi dinara u periodu od 2008. do danas.

Dragoslav  M. (70) iz Požarevca sumnjiči se da je kao direktor 2008. i 2009. godine  iskoristio svoj službeni položaj i pribavio imovinsku korist dobavljačima dajući im prvilegovani starus  za nabavku  dobara i usluga  bez sprovođenja  postuka javnih nabavki i bez sačinjavanja ugovora o nabavci.  Dobavljačima je omogućio pribavljanje protivpravne imovinske koristi u iznosu od 1.100.200.000 dinara! Preduzeću na čijem je čelu bio naneo je štetu  pribaljajući dobra bez odgovarajućih atesta i kavaliteta, a time i štetu  ostalim  potencijalnim  ponuđačima zbog nemogućnosti  učestvovanja  u postuku javnih nabavki.

Dragan  M.  (62) iz Kostolca sumnjiči se da je kao direktor  od 2009. do 2011. godine na isti način omogućio dobavljačima  pribavljanje protivpravne imovinske koristi od  990.000.000 dinara.

Zoran Đ. sumnjiči se da je kao sadašnji direktor “Prima” istovetno omogućio dobavljačima pribavljanje protivpravne imovinske koristi od  547.422.071 dinar.

Zorana Đ. policija  je lišila slobode i krivičnu prijavu protiv njega podnela Višem javnom tužiocu u Požarevcu.

sre

17.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 14:03

Re:

pa sindikat ti vodi glavnu politiku u firmi!!!

Odgovori
uto

16.04.

2013.

radnik prima [neregistrovani] u 14:43

Re:

Meni je isplaćeno sve i staž mi je upisan jer sam odneo ličnu dokumentaciju u zadrugu i sve mi je ok.To je proveravala i policija.I tamo su me ispitivali kao i moje kolege.Onaj ko je doneo ugovor o radu sa Čabovićem u zadrugu upisan mu je staž.Vidi se da koristiš Di su naši novci...Kao onaj Čanak.Verovatno nisi ni radnik jer bi znao da smo išli u policiju.

Odgovori
uto

16.04.

2013.

anonymous 69 [neregistrovani] u 13:31

Stanje

To je skretanje pažnje sa ćorsokaka u kome se nalazi državna politika.SNS podiže tenzije i skreće pažnju sa problema zemlje.

Odgovori
pon

15.04.

2013.

anonymousdjuro palicz [neregistrovani] u 16:20

Re: prim

za neke tendere ne treba a sta sa onim za koje treba postovati proceduru 'sta je sa podizvodjacima 'ko je I zasto angazovao privatnu firmu iz krusevca,znate li da je cela brigada sa terena uzela placeno odsustvo da radi remont u elektrani kod istog privatnika naravno za mnogo vece pare ,moze neko da glumi postenje ali cinjenice su neumoljive
Odgovori
pon

15.04.

2013.

anonimus 2 [neregistrovani] u 14:45

Jel ovaj Uroš se potpisuje

kao Đuro Palica -Maljica kad neće da objavi odgovor na njegov komentar koji mi je kao navodno odgovorio pa mu je krivo da tuđa bude poslednja.Požarevac je poznat po dva krvoločna tvz novinara.Predpostavljate o kojima je reč.Više vole SAOPŠTENJE od rođene majke.Za njega je to Sveto pismo.Jadnik koji se naslađuje Saopštenjima a istraživačko novinarstvo ga ne interesuje.Nije bilo vređanja ili bilo čega sličnog a vi ga ne objaviste.Zašto?odgovor je verovatno.Može nam se.Ili čeka da smisli odgovor pa da objavi.Treba mu vremena

Odgovori
ned

14.04.

2013.

anonymous 2 [neregistrovani] u 19:45

Re: Đuri Palici-Maljici

Ja sam ti lepo objasnio ali šta je za Vladiku knjiga zvana Biblija to je za tebe saopštenje.Svako veruje u ono što želi.Seti se samo saopštenja npr za neke ministre iz sadašnje vlade na RTS jel i tada tebi bilo sve jasno.Mnogo si željan krvi.Ovo za radnike se slažem al ti to koristiš za jeftinu demagogiju i lično imaš profesionalnu deformaciju.Problem radnika nije u ovom al ajde da ,,naslađujemo,,biračko telo.Lično bi voleo da je jednostavno kako ti tumačiš al znam da nije.Evo ti za neki dan min. Zorana u Kostolac pa joj objasni o čemu se radi Gospodine Palice.Prosvetli je.Vidi ti bolje kada se završava tender za rupe po gradu ostavismo točkove dok se ne reši to.

Odgovori
ned

14.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 11:18

Di su nasi novci nas staz i nase socijalno kada smo radili preko cabovica a da ne pricam o prekovremenim satima.

Odgovori
ned

14.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 10:18

Re:

Đuro palice, da si malo pametniji ne bi radio kao NK radnik. Završi nešto više od osnovne škole pa onda komentariši!Ljudi plaču za poslom,a neki ga imaju i neznaju da cene.Idi malo da radiš u Standard pa da dobijaš platu za DVE GODINE UNAZAD!Srećno ti bilo.Nepismenima i ne treba objašnjavati.

Odgovori
ned

14.04.

2013.

đuro palica [neregistrovani] u 09:20

prim

ovaj ekonomista je poseban slucaj za ispitivanje, jedino njemu i po upravi povecava koeficijente a za sve ostalo nema para...dokle tako

Odgovori
ned

14.04.

2013.

đuro palica [neregistrovani] u 09:19

prim

primetna je nervoza kod neradnika i dzabalebarosa u primau,kako se poklapaju optuzbe starim i sadasnjim rukovodiocima,zasto se prikrivalo lose poslovanje,bitno da je direktor proizvodio neproizvodne kadrove u razne referente i povecavao ionako preveliku reziju,gde su pare od remonata i od toliko izbacenog posla...otkud sad poverioci,zasto se prosle godine angazovala privatna firma ,zasto se primaju neproizvodni radnici za stalno a varioci i bravari desetak godina rade kao robovi,zasto ugovorci ne dobiju pravo glasa...zato sto bi verovatno neradnici bili manjina sto nikako ne odgovara

Odgovori
sub

13.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 17:30

prim

aman koliko vam treba da postavite komentar,pa pre ce sud da donese presudu..

Odgovori
sub

13.04.

2013.

đuro palica [neregistrovani] u 15:47

Re: Požurili ste...

sumnjiči se da je kao sadašnji direktor “Prima” ISTOVETNO!!! omogućio dobavljačima pribavljanje protivpravne imovinske koristi od 547.422.071 dinar,ne vidim sta ovde nije jasno,DI SU NOVCI!!!!zasto uprava i sindikat brani lopovluk???kad ce radnicima da se popravi materijlni status i kada ce moci da mirno zive od svog rada a ne da strepe...

Odgovori
sub

13.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 15:40

Re: android

a kakva je psiha radnika i ugovoraca kojima se stalno zakida zarada,kakva je psiha rukovodstva koje brine samo za administraciju i reziju a bogami i za sindikat pa se sada ko na dlanu vidi sprega istih!!!licno sumnjam da je sadasnji direktor kriv za sve ali ipak je smenom dragana milosevica prihvatio od bodova i koeficijenta do zamrsenih dugova!!!sad ima priliku da spere ljagu i sa firme i sebe licno!!!fale milijarde a nema krivca!!!zasto se lazno prikazivalo pozitivno poslovanje prvih godina posle izdvajanja,zasto sad odjednom tolike nervoze kad treba poloziti ciste racune,cemu sluzi sindikat ,silni menadzeri i strucnjaci,zasto je sad problem da se raskrinka leglo kriminala,sindikat se najblaze receno cudno ponasa

Odgovori
pet

12.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 17:02

Što pretite MUP-om, da vam možda nisu za "vratom" pa ne smete da demantujete VAŠE LAŽI.Sram vas bilo!!!!Obični goloruki smrtnici su navikli da ih biju pendrecima!!!!

Odgovori
pet

12.04.

2013.

Bitter [neregistrovani] u 16:45

android

Sve je ovo jedna igranka za ?iroke narodne mase. Igranje sa ljudskim sudbinama. ?ta ?e biti ako nisu krivi, kako nadoknaditi naru?enu psihu, kako ponovo biti normalan.

Odgovori
pet

12.04.

2013.

Redakcija Boom93 [neregistrovani] u 14:39

Saopštenje MUP-a

Poštovani komentatori,

Molimo Vas da unesete malo više pristojnosti u svoj rečnik, jer uvredljivi komentari neće biti objavljeni. Takodje, molimo vas da se fokusirate na informaciju koju ste pročitali i obratite pažnju na reči ‚‚sumnjiči‚‚ ili ‚‚pod sumnjom‚‚ i sl. Saopštenja MUP PU u Požarevcu se prenose u celosti i nema improvizacija i uredjivanja istih, pa su Vaši komentari i optužbe na račun redakcije neprimerene. Ukoliko neko smatra da je oštećen, uvek je moguće da dostavi demanti ili da izjavu i mi ćemo je preneti u onoj meri i na istom mestu i terminu u kojoj je vest objavljena. Ukoliko su akteri iz ove vesti voljni da daju iyjave ili da razgovaraju o ovoj temi, mi im uvek stojimo na raspolaganju i zainteresovani smo za ove teme.
BOOM93

Odgovori
pet

12.04.

2013.

anonymous Kostolac [neregistrovani] u 12:44

Ništa nije tačno

pošaljite novinara da ga poseti u firmi.Hapsite na pravdi boga.

Odgovori
pet

12.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 11:08

Zašto ne objavljujete sve komentare.Sigurno još spavate!!!!!!!!!!!!

Odgovori
pet

12.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 09:16

družina

družina mala,ali odabrana.

Odgovori
pet

12.04.

2013.

anonymous 2 [neregistrovani] u 08:38

Požurili ste...

i nije uhapšen.Inače laicima da se objasni nije čovek uzeo pare u džep nego se radi o ,,tumačenju dali treba za određene poslove da se raspiše tender ili ne,,Za neke poslove tender nije potreban i zato je čovek pušten.Inače primer za tender su rupe po gradu.Dok se završi tvz tenderska procedura najranije krajem juna počeće da se krpe rupe.Birokratija do besvesti.Nemam ništa da se hapse lopovi ali...nemojte da preterujete.

Odgovori

Ostavi komentar