Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

08. 04. 2013.

Autor: J. Petković Izvor: Boom93, RTS

Plaćanje na odloženo nužno zlo

U požarevačkim martketima, postoji mogućnost odloženog plaćanja i do 90 dana. Međutim, mnogi sugrađani kao da izbegavaju plaćanje na odloženo.

Ček na poček i dalje važi i pored početka primene zakona o ograničavanju plaćanja u privredi, a kriza i nizak standard teraju sve više građana da koriste čekove kao finansijsku slamku spasa, pošto takav vid plaćanja omogućava produženje otplate i do godinu dana.

U požarevačkim marketima, postoji mogućnost odloženog plaćanja i do 90 dana. Iz Union MZ-a kažuda se trude da ugode svojim mušterijama i da su raspoloženi za sve moguće vrste plaćanja, pa i za poček, iako to neretko ide na uštrb radnje. Opšta besparica i pad standarda okrenuli su neke građane ka „starom dobrom“ čeku, nasuprot kreditnim karticama, na koje se često plaća kamata i godišnja članarina. Plaćanje „na odloženo“, na čak četiri meseca u trgovinama, još uvek nije moguće nijednom kreditnom karticom.

Međutim, Požarevljani kažu da i ne koriste metodu odloženog plaćanja. Ili su bar smanjili tu nekadašnju naviku.

Od decembra prošle godine, cene nekih proizvoda su skočile 4%, vrednost dinara je oslabila, pa je za jednu potrošačku korpu potrebno da se izdvoji i malo više od prosečne srpske plate.

Inače, prosečna zarada u Požarevcu bez poreza i doprinosa je u februaru bila 38.000 dinara.

Nema komentara.

Ostavi komentar