Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

13. 03. 2013.

Autor: J. Petković Izvor: Boom93

Nedostatak novca koči saniranje ulica u Požarevcu

Mnoge ulice u Požarevcu i ove godine neće biti završene onako kako je projektom i planom predviđeno. Kamen spoticanja predstavlja novac koji je nedovoljan da se započete stvari privedu kraju, naglasili su u Direkciji za izgradnju za Boom 93.

Direktor ovog preduzeća Miodrag Stojković je rekao da ima dosta spornih problema i da se ovo preduzeće trudi da ih sanira. Neki od tih problema u vezi su i sa udarnim rupama kojih ima i u centru grada, a koje ometaju normalno funkcionisanje saobraćaja, najčešće vozača.

Stojković ističe da je takva slika nakon rada zimskih službi uobičajena, ali da je ovo preduzeće već krenulo sa sanacijom određenih ulica.

Planirana je i sanacija puteva prema Kostolcu i naselju Brežane jer i tu ima dosta udarnih rupa, napominje Stojković.

Kada je reč o pešačkoj zoni u ulici Moše Pijade idejni projekat postoji, međutim po planu i programu za 2013. godinu nisu izdvojena finansijska sredstva za izradu ove pešačke zone.

Koliko novca je u pitanju Stojković nije mogao da precizira.

Trotoar u ulici Čede Vasovića će u ovoj godini takođe biti netaknut.

Po projektu je predviđeno popločavanje, ali ni to u ovoj godini neće biti realizovano. Na pitanje zašto nije urađena signalizacija sa putokazima posle rekonstrukcije Bulevara, Stojković kaže da je u tom delu postavljena i horizontalna i vertikalna signalizacija i napominje da će Direkcija za izgradnju dodati još putokaza.

Stojković napominje da su česti slučajevi krađe saobraćajnih putokaza u gradu. Po prijavi saobraćajne policije i građana, poslednji slučaj krađe nekog putokaza bio je na raskrsnici Jug Bogdanove, Nemanjine i Dunavske ulice.

Po prijavi odmah je postavljen novi znak i sada saobraćaj u tom delu grada normalno funkcioniše.

čet

21.03.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 13:43

Uradite jednom kako treba, pa neće biti krpljenja. A onima koji su do sada lopatom i šljunkom održavali, zabranite da priđu a kamoli da krpe. Ni 1 cm nije debeo asfalt, kada seljačina iz Salakovca okrpi. Imate li vi ljudi u Direkciji oči i zdrave pameti. Postoji li neka garancija za izvedene radove? I mali dete zna kako se krpi asfalt.

Odgovori
pon

18.03.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 17:17

Zabelski put

Dajte namestite trotoar na zabelskom putu dok ne pogine neko!!!

Odgovori
pon

18.03.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 15:04

Dunavska

Unistili ste trotoar u dunavskoj da sada deca, starci i svi pesaci koji idu Dunavskom idu putem nadajuci da ce vozila da ih vide na vreme i niko ne nastrada, ugrozena je bezbednost svih gradjana iz ovog dela Pozarevca i to mora da se resi sto pre dok ne pogine neko!

Odgovori
pon

18.03.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 14:59

krpljenje rupa

Druze Stojkovicu zasto ne priznate narodu da ste ugovore o zimskom odrazavanju potpisali bez sprovedene javne nabavke sa vasom bivsom firmom
Preduzece za puteve Pozarevac i da ste u problemu.Zasto ne kazete gradjanima Pozarevca da ni od letnjeg odrzavanja nema nista i da jos uvek niste zavrsili javnu nabavku tako da nema nista od krpljenja rupa.
Svi ste se lepo uglavili u ta javna preduzeca i osnovni cilj vam je da primite na vreme ogromne plate.
Narode to su sve nesposobni direktori koji zive na ime budzeta.
Sramota.

Odgovori
čet

14.03.

2013.

Anonimni posmatrač i komentator u slobodno vreme [neregistrovani] u 10:38

E, da su izbori za dva meseca....

...da vidite kako bi se našla sredstva. Šta je bilo sa kostolačkim putem? Trebalo je da put bude završen do početka istih, ali pošto je deo trase od sopotske kasarne do gradištanske zaobilaznice ostao nezavšen kako je došao dan izbora, samo su malo popunili rupe posle toga i to je to. Šta je bivši gradonačelnik pričao, a šta je urađeno? Sve vlasti u ovom gradu od početka devedesetih nisu uradile ništa da učine da ovaj grad prospeira. Da nam nije elektrana, kopova i pokojeg gastabajtera, bili bismo, što se standarda i uslova života tiče, isti kao i žitelji naselja na jugu Srbije. Samo vi organizujte šetnje za Đinđića i Miloševića, priređujte nam demagoške govorancije, i nastavite sa mlaćenjem prazne slame, jer ništa bolje i ne znate. Čuj, nema sredstava! Naravno da nema, kada na prezentacije (opijanja i prežderavanja) ode sve.

Odgovori
sre

13.03.

2013.

Tumbasin [neregistrovani] u 18:04

treba pomoci

Nisam casio ni casa kada sam video ovaj prilog, uplatio sam JP direkcija.... sitne parice na racun, da pomognem popunjavanje rupa.

Odgovori
sre

13.03.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 15:17

Gospodine Stojkoviću, ako je ovo uobičajena slika posle zimskog perioda očigledno da iz kancelaruje ne izlazite. Čitav grad je sto se tiče ulica u udarnim rupama koje nisu postojale ni pod sankcijama kada smo bili. Takodje i lokalni putevi. Na svim putevima se ne može proći. Skršićemo automobile koje smo i onako teško kupili uzimajuči kredite. Očigledan je javašluk i nerad, ili nesposobnost u Direkciji. Naravno tome doprinosi i činjenica da je grad bez vlasti već 7-8 meseci.Gledajte narode koga birate ove više nikada...

Odgovori
sre

13.03.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 14:42

Ma nije valjda

Gospodine Stojkoviću, ako su novinari lepo napisali Vaše reči to znači da ste posle rekonstrukcije Bulevara postavili bar jedan putokaz. I ja, a verujem i građani bi voleli da nam kažete gde ste to postavili putokaz? Ukoliko nikada niste vozili kola i gledali - posle rekonstrukcije Bulevara NIKADA ni jedan jedini putokaz nije stavljen, tako da onaj ko prvi put prolazi tim delom grada ne zna gde je Kostolac, a gde je V.Gradište. Nadam se da će neko iz Opštine shvatiti da se zadesi i po koji turista i da oni ''jadni'' usporavaju i staju na kružnom toku razmišljajući kojeg pešaka da pitaju gde je mesto u koje su pošli. Razmislite o ovome gospodo, a ne da novinarima dajete netačne informacije.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije