Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

16. 01. 2013.

Autor: U.Urošević Izvor: Tanjug, B92, Boom 93

Za sneg spremni ili ne?

Putarska preduzeća zbog neodgovornosti države nisu potpuno osposobljena da obavljaju zimsku službu, saopštio je Samostalni sindikat putara Srbije. U požarevačkom Preduzeću za puteve (PZP) nisu želeli da komentarišu istupanje sindikata, kao i da li postoje problemi koji bi mogli da utiču na spremnost da se adekvatno reaguje na terenu.

Samostalni sindikat putara Srbije navodi da “ovakva situacija, u slučaju da dođe do većih snežnih padavina, može imati teške posledice po stanovništvo i privredu".Sindikat tvrdi i da sredstva predviđena budžetom nisu preneta Putevima Srbije i da to javno preduzeće ne može da izvrši obaveze prema putarskim preduzećima.

Putarska preduzeća zbog toga, kako je navedeno, nemaju osnovna sredstva za rad, a u mnogima radnici nisu primili zarade mesecima.

Sindikat je kao odgovorne imenovao, pre svih, Ministarstvo saobraćaja i Ministarstvo finansija i privrede.

U Preduzeću za puteve Požarevac pokušali smo da razgovaramo sa predstavnikom sindikata zaposlenih i tehničkim direktorom. Međutim, uz ogradu da nisu ovlašćeni da o tome pričaju, niko od njih nije želeo da odgovori na pitanje da li postoje problemi u finansiranju koji bi mogli da utiču na rad i delovanje u slučaju snega ili ledene kiše. Jedini odgovor bio je da kao i sva preduzeća u Srbiji i PZP ima tekuće probleme sa kojima se suočava.   

Nezvanično nam je rečeno da su ljudstvo i mehanizacija preduzeća u Požarevcu spremni da reaguju ukoliko se ukaže potreba i da postoje dovoljne rezerve materijala za posipanje saobraćajnica.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije