Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

07. 12. 2010.

Gde se krije korupcija?

Neke omladinske organizacije pokušavaju da se bave problemom korupcije u društvu.

Iako najnoviji izveštaji Evropske komisije govore da Srbija nije daleko stigla na putu suzbijanja ovog vida organizovanog kriminala, anketiranje koje su sprovele Kancelarija za mlade i Regionalna građanska unija, pokazuju da mladi ne prepoznaju postojanje korupcije u Požarevcu.

Ovo kaže koordinator Kancelarije za mlade Davorka Mitrović.

"U našem gradu nema korupcije. Ona nije prepoznata kroz anketiranje. Anketa je uglavnom bila usmerena na teritoriju čitave Srbije i po oblastima. Što se Požarevca tiče mi ne možemo da govorimo o brojevima i oblastima, ali su mladi u našem gradu generalno zadovoljni", rekla je ona.

Jelena Kokotović iz Regionalne građanske unije kaže da cilj kampanje ove dve organizacije nije da se imenuju oblasti koje su najviše pogođene korupcijom već pokretanje inicijative među mladima.

Ona je rekla i da je oblast korupcije izabrana za kampanju jer je nedovoljno zastupljena u aktivizmu mladih.

Kampanja ovih omladinskih organizacija se završava u četvtak predstavom Mitohondrija u Centru za kulturu. Komad se bavi problemom korupcije i organizovanog kriminala u društvu.

pet

10.12.

2010.

Liberty x [neregistrovani] u 07:08

Micko

"U nasem gradu nema korupcije"
Jos samo kad bi neko u ovo i poverovao.

Odgovori
sre

08.12.

2010.

srbivoje [neregistrovani] u 01:21

o cemu prica gospodjica

neka se problemom korupcije pozabavi u svojoj stranci G17, a onda moze da prica o toj temi. gde je g17 tu su pare, gde su pare tu je i korupcija, gde je korupcija jako zastupljena tu nema buducnosti. prema tome, mladi bezite odavde dok jos mozete...

Odgovori

Ostavi komentar