Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

09. 10. 2012. Smederevo

Autor: 2 Izvor: Tanjug

Objavljen poziv za partnera za "Železaru"

Ministarstvo finansija i privrede objavilo je javni poziv za izbor strateškog partnera za Privredno društvo za proizvodnju i preradu čelika "Železara Smederevo".

Javni poziv za pronalaženje strateškog partnera za obezbeđenje kontinuiteta poslovanja i daljedg razvoja "Železare Smederevo" raspisan je na osnovu Zaključka Vlade Srbije od 4. oktobra 2012. godine. Rok za dostavljanje konačnih obavezujućih ponuda za izbor strateškog partnera za "Železaru Smederevo" je 26. oktobar 2012. godine. 

Ponude, kako je navedeno u pozivu, moraju da sadrže biznis plan, sa obaveznim minimalnim ivesticionim programom za period od četiri godine u iznosu od 50 miliona američkih dolara koji će biti usmeren na pokretanje proizvodnje, započinjanja investicionog cikluza i revitalizacije. 

Pravo na podnošenje ponude imaju učesnici sa statusom pravnog lica koje obavlja delatnost eksploatacije ruda metala ili drugih ruda i proizvodnje sirovog gvožđa, koksa, čelika ili ferolegura ili delatnost iz oblasti proizvodnje metalnih proizvoda i mašina i koje je u 2011. godini ostvarilo ukupan prihod od najmanje dve milijarde američkih dolara. 

Kriterijum je i da ukupne imovina tog pravnog lica, prema finansijskim izveštajima na dan 31. decembra 2011. godine iznosi najmanje 2,5 milijardi američkih dolara.  Prilikom podnošenja ponude, potrebno je dostaviti Garanciju za ozbiljnost ponude, prvoklasnu, neopozivu, naplativu na prvi poziv, u iznosu od 1.250.000 američkih dolara, dok naknada za transakcionu dokumentaciju iznosi 10.000 američkih dolara.

Nema komentara.

Ostavi komentar