Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

09. 10. 2012.

Autor: 2 Izvor: Tanjug

Uskoro sajt za prijavu korumpiranih lekara

Na portalu "Kakav je doktor" svaki lekar će imati svoj profil, koji će moći da uređuje i gleda ocene svog rada, dok će pacijenti moći da prijave korupciju u zdravstvu.

Aktivisti Udruženja građana “Srbija u pokretu” od pre nekoliko dana sprovode obuku “Glasno za zdravstvo” o načinima organizovanja građana za borbu protiv korupcije u zdravstvu.

Obuke se održavaju do 20. oktobra, i to u Vranju danas, u Novom Sadu 13. oktobra i u Užicu 14. oktobra.

Među polaznicima obuke biće izabrano 50 osoba koje će se aktivno angažovati na projektu, formiraće timove od sedam do 10 ljudi, koji će akciju “Glasno za zdravstvo” pokrenuti u svojim gradovima i opštinama.

Obuke se održavaju u okviru projekta “Kakav je doktor”, a koji podržavaju USAID i Institut za održive zajednice (ISC).
Osnovna ideja ovog projekta je stvaranje direktnog i slobodnog kanala komunikacije između lekara i njihovih pacijenata tako što će svaki pacijent prijavom na sajtu www.kakavjedoktor.org dobiti mogućnost da oceni odnos lekara prema pacijentu i ostavi komentar o pruženoj zdravstvenoj usluzi.
Svaki lekar imaće mogućnost da na veb-sajtu “Kakav je doktor” ima svoj profil, da ga uređuje, gleda ocene svog rada, čita i odgovara na komentare svojih pacijenata.

Građani će na sajtu direktno moći da prijave korupciju u zdravstvu.

Posebna sekcija ovog sajta biće posvećena borbi protiv korupcije u zdravstvu, te će građani moći direktno da prijave slučajeve korupcije nadležnim organima Srbije.

U izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije navodi se da je, prema podacima Ministarstva zdravlja, zdravstvena inspekcija primila samo 80 prijava za eventualno primanje i davanje mita.
Očigledno je da pacijenti kojima se traži novac to prijavljuju u malom broju, jer imaju strah od eventualnih posledica.
sre

10.10.

2012.

ana2cats [neregistrovani] u 11:47

evo mog iskustva!

http://ana2cats.com/2012/10/10/koliko-kosta-povreda-u-srbiji/

Odgovori

Ostavi komentar