Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

03. 10. 2012. Požarevac

Autor: 6 Izvor: Boom93

Svi treba da znaju šta drugarstvo znači

Povodom obeležavanja Dečije nedelje, učenici Požarevačke gimnazije ugostili su decu iz Centra za dnevni boravak.

Tom prilikom gimnazijalci su izveli kratku predstavu i tako otvorili druženje. Direktorka Gimnazije Danijela Žukovski kaže da se učenici rado uključuju u takve aktivnosti.

''Ono što mi je posebno drago je da se deca emotivno vežu za decu iz Centra i raspoloženi su za realizaciju svih programa sa tom decom. Jako dobar prijem je bio prilikom tih susreta i zato verujem da će ova saradnja biti dobra i svakako korisna jer jača svest naše dece da smo svi mi različiti i da treba jedni druge da prihavatimo takvi kakvi jesmo '' ističe Žukovski.

Ovo nije prvi put da se organizuju ovakvi susreti. Prošle godine je bilo organizovano nekoliko susreta dece ometene u razvoju sa svojim vršnjacima iz Gimanzije. Direktorka Centra za dnevni boravak Jasmina Turudić kaže da su ovakvi susreti veoma značajni jer obugaćuju međusobna iskustva.

Ona ističe da su tokom Dečije nedelje pripremali različite aktivnosti u koje su se deca rado ukjlučivala. Prtposlednjeg dana Dečije nedelje, decu će ugostiti gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić. 

Nema komentara.

Ostavi komentar