Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

03. 10. 2012. Požarevac, Beograd

Autor: 2 Izvor: Tanjug, Novi magazin

Ulemek neće komunicirati sa sudom

Branilac Milorada Ulemeka, advokat Slobodan Milivojević rekao je da njegov branjenik neće komunicirati sa sudom dok mu se ne obezbedi pravo na odbranu.

Milivojević je kazao da njemu i prvooptuženom za pobunu JSO 2001. godine zatvorske vlasti u Specijalnom zatvoru u Zabeli, gde Ulemek izdržava kaznu od 40 godina zatvora, ne omogućavaju da se dogovaraju i pripremaju odbranu, i pored više naloga suda da im se to obezbedi. 

"Sve se snima kamerama i prisluškuje, mi nemamo šta da krijemo samo želimo da normalno komuniciramo. Više puta smo se obraćali sudu, ali zatvorske vlasti ne poštuju nalog suda i ponašaju se kao da su iznad zakona", rekao je Milivojević. 

Advokat smatra da je u pitanju pritisak na Ulemeka, jer je, kako je naveo, na njega odavno bačena anatema, ali da je on dovoljno mentalno jak. 

Na pitanje da li je Ulemek dovoljno mentalno jak i da spremi pobunu u zatvoru, njegov branilac je odgovorio da to "mediji nasedaju na priče koje dolaze od zatvorskih vlasti" i podstio da on ništa nije preduzeo i dok je bio u beogradskom okružnom zatvoru, koji je mnogo manje čuvan od požarevačkog gde sada boravi. 

Prilikom prozivke na današnjem suđenju Ulemek nije hteo da se odazove na pitanje predsednika veća da li je prisutan, a nije hteo ni da ustane kada je sudsko veće ušlo u sudnicu.

Nema komentara.

Ostavi komentar