Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

27. 09. 2012. Požarevac

Autor: 6 Izvor: Boom93

Penzionerima se smeši hladna zima?

Udruženje penzionera Požarevac još nije dobilo neophodne zalihe uglja.

Od planiranih 17.500 tona uglja koje naručilo Udruženje penzionera Požarevac, do sada je isporučeno samo 10.000 tona. Razlog zakasnele isporuke u udruženju kako kažu Boom93 nije poznat, a Autotransport iz Kostolca sa kojim je udruženje potpisalo ugovor o prevozu uglja, još uvek nije dopremilo naručene količine.

Iz udruženja kažu da su penzioneri uredno platili naručeni ugalj i da je još pre mesec dana  toj firmi uplaćen kompletan iznos. Predsednik udruženja penzionera Milorad Jovanović izrazio je zabrinutost i čuđenje ovakvim gestom Autotransporta i istakao da se prema njegovim saznanjima ugalj razvozi i u neke druge gradove, a sve na uštrb penzionera. 

'' Nama je neshvatljivo da ugalj voze i da prioritet imaju kamioni koji voze ugalj čak i za Jagodinu, ja slobodno mogu to da kažem jer imam neke informacije o tome da se to tako radi. Imamo informaciju i da ugalj ide i na druga mesta teritorije Požarevca. Ja to razumem, ali ne razumem da to ide na teret penzionera koji su najranjivija kategorija u ovoj priči '' obja[njava Jovanovic.

On upozorava da će o ovom problemu da obavesti i gradonačelnika Miomira Ilića od koga očekuje da se ovim pitanjem pozabavi što pre, kako bi se najstariji građani Požarevca na vreme pripremili za predstojeću zimu.

Jovanović kaže i da planira da okupi i organizuje grupu penzionera koji će da se direktno zapute u Kostolac u Autotransport i Direkciju privrednog društva ukoliko se situacija ne reši.

Referent prodaje u firmi Autotransport Darko Gnjatić, kaže da Klub penzionera ne treba da strahuje i da će sve da bude u redu jer je su u prioritetu.

Jutros je Udruženje primilo vest da je gradonačelnik Miomir Ilić potpisao lokalni akcioni plan za stara lica. Jovanović kaže da ga je ova vest obradovala i ističe da je prema ovom akcionom planu, 1.270.000 dinara odobreno za sredstva koja će da se ulože kako bi se opremio dotrajali inventar u klubu penzionera.

Razmišlja se i o kupovini jednog kompjutera i klima uređaja koji bi omogućili lagodniji boravak i druženje generacije trećeg doba.  

Prosečna penzionerska povišica u Srbiji će u oktobru biti tri puta tanja od očekivane! Tako će 1.692.940 najstarijih u proseku ojačati svoja primanja za jedva 500 dinara, umesto za skoro 1.500, koliko bi im pripalo da nije izmenjen Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju, pišu Novosti.
U Ministrastvu rada, zapošljavanja i socijalne politike kažu da je stari zakon promenjen i da se povišica ovoga puta ”dodeljuje u skladu sa mogućnostima''.

pet

28.09.

2012.

anonymous [neregistrovani] u 12:58

re

Zovite Krkobabica!

Odgovori
čet

27.09.

2012.

anonymous [neregistrovani] u 14:54

'' voze ugalj čak i za Jagodinu''

Od svih gradova u Srbiji, doticni ''omladinac'' se setio Jagodine!!!???
Da li on ima uglja za sebe, s obzirom da nije dobio besplatan prikljucak od Toplifikacije a trazio je, kao visoki penzioner i funkcioner grada?

Odgovori

Ostavi komentar