Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 08. 2012.

Autor: 1

Dragana Mirković na otvaranju LJKI

Folk pevačica Dragana Mirković biće glavna zvezda Ljubičevskih konjičkih igara. Ona će nastupiti sa bendom Neše Bekovića na centralnom gradskom trgu u Požarevcu u večeri otvaranja igara, 31.avgusta.

Pevačica koncert poklanja gradu bez naknade, rekao je gradonačelnik Miomir Ilić. Biće plaćen samo nastup pratećeg orkestra.

Ilić kaže da se Mirković sama izjasnila da će besplatno nastupiti, da nije bilo uslova prema gradskoj upravi, kao i da je jedina nepoznanica u prethodnom periodu bio bend koji će je pratiti.

Nije poznato ko će otvoriti igre. Sigurno je da će to biti neko od funkcionera Vlade Srbije. Gradonačelnik kaže da je uputio pismo premijeru Ivici Dačiću koji bi trebalo da odredi osobu koja će se pojaviti ispred republičke vlade.

Igre koštaju oko 24,2 miliona dinara. Ilić navodi da su sve manifestacije planirane racionalno i da su sredstva uglavnom pokrivena, što iz budžeta, sponzorstva i prihoda budžetskih korisnika. Nedostaje oko 1,7 miliona dinara, tako da će na nekim pozicijama troškovi biti dodatno umanjeni.

Konačan finansijski izveštaj biće donet sredinom oktobra, a u organizaciji narednih jubilarnih 50.  igara učestvovaće i republičke institucije, kazao je gradonačelnik.

Ove godine očekuje se učešće oko 150 takmičara iz Srbije i zemalja u regionu. Nagradnji fond neće se menjati i iznosi oko 5,3 miliona dinara.  Novina je uvođenje discipline dresurno jahanje.

Na glavnom gradskom trgu ove godine trebalo bi da nastupe Neverne bebe, Legende, Tribute to Queen bend, Čeda Marković i Narodni orkestar, Baletski studio Amadeus, folklorni ansambli i trubački orketar Ekrema Mamutovića.

Sve će početi koncertom Biljane Krstić i grupe Bistrik 24.vgusta, a dan kasnije biće održan Požarevački karneval, na kojem će se pojaviti trupe iz Srbije, biših jugoslovenskih republika, Rumunije, Bugarske i Turske.

ned

19.08.

2012.

SasaKuleas [neregistrovani] u 10:58

Tuga,Jad,Čemer...

A kakv smisleni komentar ostaviti na ovu 'vest'...?

Odgovori

Ostavi komentar