Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

03. 08. 2012. Požarevac

Autor: 6 Izvor: Boom 93

Dom zdravlja ušao u postupak akreditacije

Dom zdravlja u Požarevcu ušao je u postupak akreditacije nakon što je sa Ministarstvom zdravlja potpisan ugovor.

Postupak akdreditacije će trajati godinu dana i košta oko million dinara od čega trećinu plaća Ministarstvo zdravlja.

Finansijska sredstva se izdvajaju kako bi se pokrili troškovi profesionalnog kadra koje šalje Ministarstvo zdravlja i čiji je glavni zadatak kontrolisanje i obuka medicinskog osoblja, kaže direktor Doma zdravlja Ljubiša Jovanović.

Kao jedan od uslova za dobijanje akreditacije je podizanje kvaliteta rada u svim segmentima na način koji je propisalo Ministarstvo zdravlja i Evropska Unija, ističe Jovanović. On napominje da im nije cilj da dobiju samo akreditaciju, a da kroz ceo proces nisu poboljšali nivo usluga lekara od kojih se očekuje da posao obavljaju krajnje profesionalno.

“Nama je cilj pre svega da iako se desi da ne dobijemo akreditaciju, dobijemo makar bolji i kvalitetniji nivo usluga” ističe Jovanović.

Neće samo lekari imati određene dužnosti. Od pacijenata se očekuje da svoje preglede i recepte za lekove na vreme zakažu telefonom ili dođu lično, kako bi se smanjile gužve.

Jedan od planova je i ukidanje šaltera i ugradnja klima uređaja. Prvi dolazak stručnog kadra iz Beograda očekuje se već za 10 dana, a do tada će se u Domu zdravlja oformiti i prvi timovi medicinskog osoblja.

Postupak za dobijanje akreditacije, podržao je i predsednik Skupštine grada Požarevca Žarko Pivac.

Nema komentara.

Ostavi komentar