Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

14. 06. 2012. Požarevac

Autor: 6 Izvor: Boom 93

Podrška deci sa smetnjama u razvoju

Unapređenje kvaliteta života dece ometene u razvoju i njihovo uključivanje u svakodnevicu deo je projekta koji je predstavljen danas u centru za kulturu u Požarevcu.

Projekat su pokrenule Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ iz Požarevca u saradnji sa Regionalnom agencijom za razvoj istočne Srbije.

Porodice dece ometene u razvoju bi zahvaljujući ovom projektu dobile određene vrste usluga i pomoći socijalne zaštite, a naročito će to koristiti domaćinstvima koja su u lošijoj materijalnoj situaciji. Među predviđenim aktivnostima su i one usmerene ka osiguranju bezbednog okruženja deteta, kao i aktivnosti koje su usmerene ka socijalnoj intergraciji deteta.

Direktorka socijalnog centra iz Knjaževca Snežana Nikolić kaže da nisu samo bitna očekivanja nosilaca ovog projekta već i očekivanja korisnika.

''Nisu samo naša očekivanja relevantna, već i korisnika koji te usluge dobijaju. Ova usluga je definisana opštinskom odlukom. Očekujemo da će da se nastavi realizacija po završetku projekta koji traje 24 meseca'' , ističe Nikolićeva.

Nikolićeva ističe da će nove usluge poput pomoći u kući ili pomoći oko održavanja lične higijene deteta, porodicama mnogo olakšati dnevne aktivnosti.

Projekat se realizuje u 41 opštini u Srbiji, a dobio je podršku Unicef-a i Ministarstva rada i socijalne politike Republike Srbije.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije