Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

14. 06. 2012. Požarevac

Autor: 6 Izvor: Boom 93

Svaki davalac krvi je heroj

''Svaki davalac krvi je heroj'' naziv je ovogodišnjeg slogana kojim se obeležava 14.jun Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi.

Organizacija Crvenog krsta iz Požarevca će ovaj događaj obeležiti u utorak 19. juna prijemom kod gradonačelnika Miomira Ilića i tom prilikom će se najaktivnijim davaocima krvi uručiti priznanja za humanost,  ističe Saša Obradović iz Crvenog krsta Požarevac.

''Tom prilikom ćemo našim sugrađanima koji su najviše puta dali krv uručiti znakove priznanja. Među najhumanijim davaocima biće nagrađeni Pedović Slaviša radnik Termoelektrane koji je dao 100 puta krv, Ivić Novica radnik Železnice Srbije i Stevanović Bogoljub radnike Termoelektrane'' kaže za Boom 93 on.

Vukašin Đurđijević iz Instituta za transfuziju krvi u jednom obraćanju za naš radio naglasio da je zbog velikog odziva Požarevljana koji daju krv, Požarevac jedan od humanijih gradova Srbije. Upitan koja starosna kategorija se češće odaziva ovoj akciji, Đurđijević kaže da ima i starijih, ali da mu je posebno drago što mladi ljudi dolaze u sve većem broju.  

Svetski dan davalaca krvi je počeo da se obeležava 2004. godine u Johanesburgu, a 23. maja 2005. skuština Svetske zdravstvene organizacije je usvojila rezoluciju kojom se saglasila da se ovaj dan obeležava svake godine.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije