Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

13. 06. 2012. Požarevac

Autor: 6 Izvor: Boom 93

Ček na poček

Kupovina robe na poček u srpskim prodavnicama nikada ne jenjava, a kako je kriza udarila po dzepovima, mnogi radnje u Požarevcu daju odloženo plaćanje i do 100 dana.

Slavica Vićentijević iz Union MZ-a kaže da se trude da ugode svojim mušterijama i da su raspoloženi za sve moguće vrste plaćanja, pa i za poček, iako to neretko ide na uštrb radnje.

''Mušterije treba da budu zadovoljne, a mi praktikujemo da nam plaćaju i karticama i čekovima. Zato je često, bar kada je o čekovima reč, znate kada date robu na veresiju, uvek je radnja na gubitku, ali kupci moraju da se ispoštuju''. kaže Vićentijevićeva.

Nekoliko građana koje smo zatekli u prodavnici, pitali smo kako plaćaju kupljenu robu. Gotovo da se većina njih trudi da izbegne korišćenje čekova i mogućnosti odloženog plaćanja.

Neki trgovinski lanci nude mogućnost plaćanja i do 7 meseci poput Merkatora i Rode. Od decembra prošle godine, cene nekih proizvoda su skočile 4%, vrednost dinara je oslabila, pa je za jednu potrošačku korpu potrebno da se izdvoji i malo više od prosečne srpske plate.

U Braničevskom okrugu prema poslednjim podacima koje smo dobili, prosečna plata je zabeležila porast.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije