Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

23. 05. 2012. Požarevac

Autor: 6 Izvor: Boom 93

Požarevac jedan od humanijih gradova

Zbog velikog odziva dobrvoljnih davalaca krvi, Požarevac je u samom vrhu među gradovima u Srbiji.

Po tom parametru Požarevac se može uvrstiti u humanije gradove, kaže Vukašin Đorđijević iz Instituta za transfuziju krvi Republike Srbije. On je zadovoljan učešćem građana Požarevca u akciji koja je danas organizovana u transfuziološkom autobusu u centru grada.  

’’Požarevac je jedan od najhumanijih gradova ne samo u Srbiji nego i u Evropi , jer procenat davanja krvi je takav da  na 1000 stanovnika 6% se vezuje za  Požarevac. Taj procenat imaju visoko razvijene zapadne zemlje’’ ističe on.

Upitan koja starosna kategorija se češće odaziva ovoj akciji, Đurđijević kaže da ima i starijih, ali da mu je posebno drago što mladi ljudi dolaze u sve većem broju.  

Slaviša Babić jedan od davalaca koga smo zatekli u transfuziološkom autobusu je  7. put pokazao svoju humanost. On ističe da građani treba da se više aktiviraju po ovom pitanju.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi je održana u sredu u transfuziološkom autobusu kod kružnog toka u Požarevcu. Organizatori akcije bili su Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Požarevac.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije