Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

19. 11. 2010.

Usvojen rebalans budžeta

Skupština Požarevca usvojila je danas rebalans budžeta koji je većan za oko 205 miliona dinara, mahom od prihoda na ime naknade za zagađivanje životne sredine.

U odnosu na rainiji plan direkcije za izgradnju, izmedju ostalog su  umanjena su sredstva za održavanje ulica za 11,5 miliona dinara.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević kaže da je reč o novcu koji neće moći da bude iskorišćen ove godine. Na opasku da postoji nezadovoljstvo stanjem saobraćajnica u gradu, Milosavljević je rekao da će predložiti da se gotovo čitav iznos iz Fonda za razvoj koji je u 2010.godini 81 milion dinara, naredne godine upotrebi za izgradnju i sređivanje ulica i trotoara.

Novi rashodi u budžetu iznose 52,3 miliona dinara. Najviše odlazi na finansijsko učešće u projektu izgradnje novog vrtića 21 milion dinara, dotacije sportskim klubovima 11 miliona i završetak dogradnje doma učenika na Tulbi 5,2 miliona dinara.

U odnosu na prethodni rebalans, dotacije sportskim klubovima uvećane su za skoro 23 miliona dinara delom i zbog isplata koje su po zahtevima u medjuvremenu vršene iz budžetske rezerve koja je sa 44 spala na 16 miliona dinara.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević ponovio je kako je potrebno doneti strategiju razvoja sporta i utvrditi kriterijume za trošenje novca  jer postoji konstantan pritisak da će sport biti upropašćen ukoliko grad ne da novac iz budžeta.

Ukupno na ime dotacija sportskim organizacijama u rebalansu je predviđeno 72.850.000 dinara.

pon

22.11.

2010.

Omg [neregistrovani] u 21:00

Ni dinar

Pa nemoj da si dako destrukrivan,kao prvo clanarinu svi placaju i amaterski clubovi i profesionalni,kao 2 imamo jedan od najuspesnih gradova u Srbiji posle Beograda i Novog Sada,imamo superligase u Odbojci i rukometu i prvoligasa u footballu ,tako da treba odvojiti sredsva za sport :)

Odgovori
pon

22.11.

2010.

Sveta [neregistrovani] u 15:44

Ni dinar

Ne treba finansirati iz gradskog budzeta sportske klubove koji deci naplacuju treninge.Neka se opredele da li ce biti komercijalni ili amaterski. Jedno i drugo ne moze.

Odgovori

Ostavi komentar