Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

19. 11. 2010.

Nova sredstva u fondu životne sredine

Skupština je danas usvojila predlog investicija koje bi trebalo da se realizuju nakon uvećanja prihoda budžetskog fonda za zaštitu životne sredine.

Sredstva fonda uvećana su za oko 201 milion dinara na ime naknade za zagađenje, tako da u ovoj godini fond raspolaže sa oko 826 miliona za investicije.

Najviše sredstava odlazi na toplifikaciju gradskog brda 29 miliona, 28 miliona po planu bi trebalo da se iskoristi za širenje fekalne kanalizacije u Kostolcu, 18 miliona namenjeno je za vodovodnu mrežu u Bubušincu i Maljurevcu, a 16,5 miliona za novo vozilo za održavanje kanalizacije.

Predsednik komisije za određivanje namene sredstava u fondu Žarko Pivac kaže da će dobar deo ovih investicija neće moći da se realizuje do kraja godine, ali da je reč o održivim projektima.

Medju ostalim značajnim investicijama koje su predvidjene u fondu je i izrada generalnog projekta kišne kanalizacije za šta je predviđeno 5 miIiona dinara.Skoro 7 miliona bilo bi utrošeno za kupovinu novih korpi za otpatke. U gradu bi trebalo da se postavi i 25 klupa izradjenih od pepela iz elektrana ya šta je predviđeno oko 370 hiljada dinara.  

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije