Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

14. 05. 2012.

Autor: 1

Stvoriti mogućnosti za investicije

Većim stepenom zalaganja lokalne samouprave u Braničevskom okrugu biće u stanju da privuku strane investicije, rekao je načelnik okruga Goran Petrović.

Petrović smatra da je okrug područje sa najvećim potencijalom za ulaganja, da postoji interes potencijalnih investitora, ali i da je potrebno da lokalne uprave stvore uslove i omoguće investicije.

Kulturna saradnja Požarevca i okruga sa ambasadom Japana postoji već nekoliko godina. Nemerljiv je značaj donacija koje je ambasada ove zemlje uputila pre svega prema zdravstvenim ustanovama u ovom kraju. Međutim, iako postoji zainteresovanost za ulaganja u oblasti privrede, do sada konkretniji oblik povezivanja u toj oblasti nije ostvaren.

Petrović kaže da su prilikom posete ambasadora Tošija Cunozakija Požarevcu u subotu, vođeni razgovori o mogućnostima uspostavljanja privrednih kontakta.

On smatra da ima napretka, ali da je potrebno da lokalne samouprave svoje kapacitete i resurse stave na raspolaganje investitorima.

Petrović očekuje da će nakon formiranja nove vlasti u republici i opštinama, saradnja koja već postoji iznedriti konretne investije u ovom kraju.

Dobra volja postoji, ali lokalne samouprave moraju da iskažu jači stepen zainteresovanosti, zaključio je on.

pet

25.05.

2012.

anonymous [neregistrovani] u 16:35

Re:

Marsovac je SPS. Oni nisu u ovom gradu...

Odgovori
pon

21.05.

2012.

Firevac [neregistrovani] u 10:21

Bljak!

I sta izadjes i izlupatas nesto, u stvari ne kazes nista! Vodjeni su razgovori o mogućnostima uspostavljanja privrednih kontakta WTF?! Dobra volja postoji samo da zadrzite vase placene poslove i da nista ne uradite za one koji glasaju, pa eto zbog vas i slicnih vama pogledajte rezultate predsednickih izbora!

Odgovori
pon

14.05.

2012.

Marsovac [neregistrovani] u 13:54

Vide li neko vanzemaljce u okolini?

Evo nama i nacelnika Okruga. Kaze on " dobra volja postoji, ali lokalne samouprave moraju da iskažu jači stepen zainteresovanosti" i kao da investicije zavise od nas. Grad nema industrijsku zonu i za 12 godina Dosmanlije je nisu napravile, a ni DSS, radikali - Niko! Nema nista od investicija, samo od lutrije.

Odgovori

Ostavi komentar