Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

19. 11. 2010.

Otvoren demonstracioni centar za pakovanje povrća

Velika Plana - U Velikoj Plani, danas je otvoren prvi u nizu demonstracionih centara predviđenih aktivnostima projekta „Bašta Srbije“ koji se finansira sredstvima Evropske unije, a implementira ga Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ u partnerstvu sa još 7 opština iz regiona.

Demonstracioni centar su otvorili predsednik opštine Velika Plana Dejan Šulkić i Prvi savetnik šefa sektora Operacije Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Endrju Hedi. U okviru centra je puštena je u rad linija za pakovanje luka  kojom će upravljati Udruženje povrtara „Pomoravac" iz Velike Plane, a koristiće je povrtari iz celog regiona.

 „Očekujemo da de rad ovog centra povedati našu ambiciju, ne samo Udruženja, već i lokalne samouprave, kao i partnerskih opština na projektu, da na ovim prostorima u nekoj kasnijoj fazi imamo i prerađivačke kapacitete i proizvodnju finalnih proizvoda", rekao je Šulkić.

Endrju Hedi  je izjavio kako projekat „Bašta Srbije" ima veliki značaj za region,  prvenstveno jer se bavi poljoprivredom, kao važnim sektorom ne samo za lokalnu, već i za regionalnu i nacionalnu privredu, u ovkiru kojeg se realizuje i najveći broj radnih mesta.

Nema komentara.

Ostavi komentar