Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

18. 11. 2010.

Da li je kasno za Meminac?

Čelnici lokalne samouprave i vodovoda danas su obišli radove na izgradnji oko pola kilometra fekalne kanalizacije u ulici Oslobodioci Požarevca u neposrednoj blizini izvorišta Meminac.

Izvorište Meminac bez koga je Požarevac ostao pre desetak godina zagađeno je upravo otpadnim vodama iz domaćinstava u ovom kraju.

Direktor Vodovoda Nenad Ratic kaže da je to moglo da se izbegne da je grad vodio više računa o ovom problemu. On je dodao da će biti potrebno oko 10 godina da se Meminac ponovo stavi u funkciju, ali samo ukoliko se čitavom naselju obezbedi kanalizacija i septičke jame očiste.

Na pitanje da li će fond za zaštitu životne sredine finansirati čišćenje jama na ovom području,   Predseednik komisije budžetskog fonda Žarko Pivac kaže da takva mogućnost postoji i da je to u interseu Požarevca.

Radovi koje su danas obišli čelnici Požarevca je Investicija za koju je dato 5,8 miliona iz Fonda za zaštitu životne sredine. Ona se privodi kraju i oko 100 domaćinstava u ovom delu grada moći će da se priključi na fekalnu mrežu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije