Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

05. 04. 2012.

Autor: 1

Bolnici inkubator za bebe

Gradska uprava uručila je danas inkubator za bebe Opštoj bolnici u Požarevcu.

Bolnica je nedavno preko akcije Fonda B92 „Bitka za bebe“ dobila dva nova inkubatora. Direktor bolnice dr Srećko Bosić kaže da su nabavnkom tri nova inkubatora zadovoljene potrebe porodilišta u narednim godinama.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljevic je istakao da je danas jedan od prioriteta borba protiv negativnog prirodnog priraštaja.

Sredstva za nabavku inkubatora prikupljena su u posebnom fondu koji se finansira od novca koji okrivljeni za lakša krivična dela uplaćuju po pogodbi sa Okružnim javnim tužilaštvom. Ugovor sa tužilaštvom grad je zaključio pre više od godinu dana, do sada su sredstva uglavnom uplaćivana za lečenje teško obolele dece sa područja Požarevca.

Vrednost inkubatora je 950 hiljada dinara.

Čelnici grada danas su bolnici predali na upotrebu objekat u kojem će biti smeštena nova trafo stanica. Grubi građevinski radovi koštali su oko 5 miliona dinara. Predstoji opremanje trafoa i puštanje u funkciju. Najveća vrednost je što će napajanje biti trosmerno, što će bolnici i korisnicima iz okoline omogućiti kontinuirano napajanje u slučaju kvarova na elektromreži.

Nema komentara.

Ostavi komentar